Πολιτική κόντρα για τις συγκεντρώσεις εν μέσω lockdown

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας – κι εξηγεί τους λόγους σε δήλωσή του, από το νοσοκομείο Λαμίας. Την ίδια ώρα, η αντιπαράθεση των κομμάτων με αιχμή τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία, χτυπάει “κόκκινο”.

Η διαχείριση της πανδημίας, οι συγκεντρώσεις και πορείες εν μέσω του τρίτου κύματος και τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

H Αριστοτελία Πελώνη επισημαίνει ότι η υποκρισία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεπερνά και τον χειρότερο εαυτό της, καθώς -όπως υπογραμμίζει- καλεί σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ το τριήμερο αυτό ήταν ευκαιρία να χαμηλώσουν οι τόνοι και να χαλαρώσουν οι πολίτες με τις οικογένειές τους.

“Εγκαλεί (ο ΣΥΡΙΖΑ) την Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ την ίδια ώρα υποσκάπτει τις άμυνες της κοινωνίας απέναντι σε αυτή. Υπονομεύει έτσι την έξοδο από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Η πλειοψηφία της κοινωνίας επιζητά κοινωνική ηρεμία, ασφάλεια και επιστροφή στην κανονικότητα”.

Απαντώντας η Κουμουνδούρου καλεί την κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα όπως η συνταγογράφηση των τεστ και η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

“Ο μόνος που χαλαρώνει με τριήμερα εδώ και ένα χρόνο είναι ο κ. Μητσοτάκης… Σταματήστε να κουνάτε το δάκτυλο στους πολίτες που είναι σε απόγνωση από τις αποτυχίες σας, το όργιο καταστολής και έστω για μια φορά αναλάβετε τις ευθύνες σας” τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση παίζουν ‘κλέφτες και αστυνόμους’ στη πλάτη μιας κοινωνίας που δοκιμάζεται” ανέφερε στο newsbomb.gr o διευθυντής του πολιτικού γραφείου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Οθωνας.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επικρίνουν την κυβέρνηση για την απόσπαση γιατρών από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι “δεν είναι απλά επικίνδυνη και άθλια η πολιτική τους. Είναι εγκληματική” .

“Ο δημόσιος τομέας στο έλεος και ο ιδιωτικός να θησαυρίζει εν μέσω πανδημίας και μάλιστα με κρατική στήριξη” υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Εντωμεταξύ, με δήλωση μέσω της συνηγόρου του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανακοίνωσε ότι σταματάει την απεργία πείνας, επικροτώντας τις κινητοποιήσεις.

“Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας”.

Νωρίτερα το νοσοκομείο Λαμίας είχε κάνει γνωστή τη βούληση Κουφοντίνα για τη σταδιακή έναρξη σίτιση τους.

“Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή” αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέας Κολοκυθάς.

Η Ελληνική Λύση τονίζει σε ανακοίνωσή της: “Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποίησαν την υπόθεση Κουφοντίνα για να αντιπαρατεθούν υποκριτικά, ώστε να συσπειρώσουν τα κομματικά τους ακροατήρια”.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος