Πολιτική κόντρα για την κατάθεση της γραμματέως του Χρ. Καλογρίτσα

Array

Πολιτική κόντρα πυροδότησε η κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα για φακέλους και τσάντες με χρήματα που έφευγαν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Απαντήσεις από την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με μήνυση απαντά ο Νίκος Παππάς, που μίλησε για λάσπη και άσφαιρους αντιπερισπασμούς.

«Αναμένουμε με ανυπομονησία την υλοποίηση της δεδηλωμένης πρόθεσης του κ. Παππά να μηνύσει τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα για τις καταγγελίες της. Ωστόσο μας προκαλεί εντύπωση ότι δεν έχει μηνύσει τόσα χρόνια τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα που έχει καταγγείλει με λεπτομέρειες το πού κατέληγε το μαύρο χρήμα που έφευγε με τσάντες από το γραφείο του, βάσει όσων κατήγγειλε χθες η γραμματέας του», απαντά η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: «Συγκεκριμένα ο κ. Καλογρίτσας έχει καταγγείλει:

  • Ότι ήταν μπροστινός του κ. Παππά στο ΣΥΡΙΖΑ channel που έστηναν, το οποίο αποτυπώνεται και σε έγγραφο που έχει στη διάθεσή του.
  • Ότι υπήρχε “διευθυντήριο” που λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση του κ. Παππά, το οποίο του ζητούσε να στηρίξει οικονομικά ΜΜΕ του κόμματος ή στελέχη.
  • Ότι τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής που του δόθηκε βάσει της καθοδήγησης Παππά για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέληξαν στο Documento με εντολές ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ και ο ίδιος είχε μιλήσει για τσάντες με χρήματα…».

Καταλήγοντας η ΝΔ σημειώνει επίσης: «Το ότι ο κ. Παππάς δεν μηνύει τον κ. Καλογρίτσα, δύο πράγματα καταδεικνύει: Είτε όσα λέει ισχύουν και αποδεικνύονται, είτε τον φοβάται για όσα ακόμα μπορεί να αποκαλύψει. Οπότε, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, ας απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που πολλαπλασιάζονται όσο προχωράει η διερεύνηση της δυσώδους αυτής υπόθεσης!».

Νωρίτερα, ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς ανέφερε σε δήλωσή του: «Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κου Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που υποβάλλω εναντίον της».

Επίσης σχολίασε ότι «οι υποβολείς όμως της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μια φορά το δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν» και προσθέτει ότι «μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου, εφευρίσκουν αστήρικτους και άσφαιρους αντιπερισπασμούς». Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «η σπουδή τους όμως άμεσα να προσυπογράψουν την ψευδομαρτυρία αποκαλύπτει ότι αυτοί κρύβονται πίσω της». «Ας συνεχίσουν έτσι», σχολιάζει καταληκτικά, «η ίδια η λάσπη τους θα τους πνίξει».

Από πλευράς του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι η κ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα “αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε“.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απογειώσει τη διαφθορά σε επίπεδα ρεκόρ, με ένα καινούργιο σκάνδαλο να ξεσπά κάθε μέρα. Είναι αναμενόμενο να ψάχνει εναγωνίως να στήσει κάποιο αφήγημα που να μπορεί να δικαιολογήσει τη τελευταία της γραμμή άμυνας: Όχι ότι η ΝΔ δεν είναι διεφθαρμένη αλλά ότι όλοι το ίδιο είναι». Σχολιάζει ότι «αυτό που δεν είναι αναμενόμενο είναι ότι έχουν μπερδέψει τα παραμύθια τους» και αναφέρει πιο συγκεκριμένα: «Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι ο Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας που ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ του έψαχναν χρήματα για να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό. Σήμερα αιφνιδίως μας λένε ότι ήταν ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ας αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό αφήγημα στο στημένο παραμύθι τους», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «μέχρι τότε η κ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε».

Εν είδει υστερόγραφου στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως ανέμενε «την άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας από τη ΝΔ», «άλλωστε ο κ. Λοβέρδος που την εκμαίευσε είναι ως γνωστόν, όπως και η κ. Καϊλή, πιο κοντά στη ΝΔ παρά στο κόμμα του». «Την άθλια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν αναμέναμε. Λίγη αιδώς δεν θα έβλαπτε…», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος