Πολιτική αντιπαράθεση κατά μέτωπο για Τέμπη και βίλα Ραγκούση

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία των Τεμπών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων. «Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη, υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Από την πλευρά της ΝΔ συνεχίζεται η κριτική σε υψηλούς τόνους για την υπόθεση του δανείου του ΟΕΚ από τον Γιάννη Ραγκούση, για την κατασκευή πολυτελούς βίλας στην Πάρο.

Στο κοινοβούλιο μεταφέρθηκε η οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση, για το δυστύχημα στα Τέμπη, με αφορμή τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τους τραυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και τη ρύθμιση για το ακαταδίωκτο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που ερευνά το δυστύχημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε πως: «Μία κυβέρνηση που επιλέγει συγκάλυψη και δεν επιλέγει την ευθύνη από φόβο, είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση, θεσπίζετε το ακαταδίωκτοι για τους τρεις που διορίσατε. φοβόσαστε να μην διωχθούν για την αλήθεια»?

Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «κανένας άνθρωπος με ενσυναίσθηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την τραγωδία για να κερδίσει ψήφους. Μόνο ο Τσίπρας που έκρυβε την αλήθεια το βράδυ στο Μάτι. Λίγη ντροπή, λίγη τσίπα».

«Ο πρωθυπουργός είπε μισή συγγνώμη και μετά από άλλους, ενδεχομένως και για τον Τρικούπη», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε πως: «Κανένα μέτρο στήριξης δεν μπορεί να σας απαλλάξει από τις ευθύνες σας γι’ αυτό το έγκλημα».

Θα καταδιώξουμε τους ακαταδίωκτους», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Έπρεπε σεμνά να φέρετε ένα νομοσχέδιο, μόνο για τα θύματα, όχι να το μαγαρίσετε μέσα σε κυκεώνα από ρουσφέτια», σχολίασε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για Ραγκούση

Σφοδρή αντιπαράθεση πυροδοτεί και η υπόθεση της οικίας Ραγκούση στη Πάρο, με την κυβέρνηση να θέτει ερωτήματα, για το δάνειο από την εργατική εστία, την επέκταση του κτίσματος, την εκμετάλλευση του, τα έσοδα που προκύπτουν από την ενοικίαση του, και τις δηλώσεις πόθεν έσχες του τομεάρχη διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο συνεχίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ραγκούσης να πετάνε υποκριτικά την μπάλα στην εξέδρα, για την υπόθεση της βίλας του, που χρηματοδοτήθηκε από τον ΟΕΚ, ώστε να την εκμεταλλεύεται τουριστικά, τόσο θα συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε επιτακτικά τα αμείλικτα ερωτήματα», αναφέρει η ΝΔ.

Ο κ. Ραγκούσης απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα Political, ζητώντας της να ανασκευάσει: «Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ζητώ να ελεγχθώ από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες, μαζί κι ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί με 12 εκ. δάνεια . Δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Σας κατηγορώ για υποκρισία και όσο είμαι εγώ παρών, μην το παίζετε ηθικοί κήνσορες».

«Ζητώ να αποσύρει το χαρακτηρισμό βουτηγμένοι στη λάσπη, γιατί αλλιώς δεν είναι πολίτικος και το ξέρει όλη η Ελλάδα», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Κόντρες και στην Ευρωβουλή

Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε επίσης στην ευρωβουλή, που συζητούσε το κράτος δίκαιου και την χρήση κακόβουλων λογισμικών σε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

«Όσοι εγείρουν θέμα κράτους δίκαιου υποκινούνται από την αντιπολίτευση. Επιχειρείται αθέμιτη παρέμβαση σε κράτος μέλος που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο», δήλωσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Στην Ελλάδα βιώνουμε μεγάλη διάβρωση του κράτους δίκαιου, υποχώρηση της ανεξαρτησίας και της δικαιοσύνης».

Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

Ανάλυση: Λήδα Μπόλα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος