«Πόλεμος» πολιτικών δηλώσεων στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών

Συνεχίζονται οι πολιτικές αναταράξεις για τις ευθύνες στη σιδηροδρομική τραγωδία. Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους, με την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για υποκρισία, ενώ μαίνεται ο «πόλεμος» δηλώσεων για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων σε βάθος χρόνου.

«Ευθύνη δική μας είναι, χωρίς να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας, να οδηγήσουμε τα πράγματα σε μία κάθαρση. Είναι υποχρέωση απέναντι στη συνείδησή μας. Πρέπει με τις πράξεις μας να δείξουμε ότι οδηγούμε εκεί τα πράγματα», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, εκπροσωπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όταν έχεις βγάλει τόσο γρήγορα πόρισμα, δίνεις την εντύπωση στον κόσμο ότι δεν σε ενδιαφέρει να δοθούν πραγματικές απαντήσεις, σε ενδιαφέρει απλά να μειώσεις την ευθύνη που αντικειμενικά έχεις».

«Δεν μπορεί να βλέπω πολιτικές δυνάμεις που να λένε “εγώ τα έχω κάνει όλα τέλεια”, είναι μορφή ασέβειας απέναντι στις οικογένειες των νεκρών» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι «δεν μπορεί ο κος Μητσοτάκης να έρχεται και να κάνει διάχυση ευθυνών σαν να έλαβε τώρα την εξουσία».

Τα πυρά του προς την κυβέρνηση έριξε και ο Στέφανος Ξεκαλάκης, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έκαναν τίποτα άφησαν τον σιδηρόδρομο να φθίνει ποιοτικά, ένα είναι το πρόβλημα και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Κοκκινιάς ανέφερε: «Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να επιτρέψει να συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, να τη βγάλει φτηνά η πολιτική που εξοντώνει, δολοφονεί».

«Υπεύθυνες είναι η σημερινή και οι προηγούμενες αμετανόητες κυβερνήσεις» είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Έντμαν.

Ο Κώστας Καραμανλής θα αποφασίσει ο ίδιος αν επιθυμεί να κριθεί από τους πολίτες, σημείωσε ο υπουργός επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Την απουσία του παραιτηθέντα υπουργού Μεταφορών από το δημόσιο διάλογο καυτηριάζει η αξιωματική αντιπολίτευση

«Για πόσο θα κρύβει ο κ. Μητσοτάκης τους υπουργούς που για 4 χρόνια είχαν την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για τους σιδηρόδρομους και εν τέλει την τραγωδία; Ο υπουργός των Τεμπών κ. Καραμανλής, θα αναζητήσει τη ψήφο των πολιτών κρυπτόμενος; (…) όχι άλλη υποκρισία. Όχι άλλη συγκάλυψη», ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η Ελληνική Λύση δήλωσε: «Η κυβέρνηση προαναγγέλλει συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου όμως δεν θα παρίστανται οι «πολιτικοί προϊστάμενοι» της τραγωδίας, αλλά ο κ. Γεραπετρίτης!».

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις αποσπάσεις υπαλλήλων της ΡΑΣ

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης πυροδοτεί το θέμα των αποσπάσεων δύο υπαλλήλων της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τις αποκαλύψεις για απόσπαση της αναπληρώτριας Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και μιας ακόμη υπαλλήλου στο γραφείο του κ. Ραγκούση από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, ενώ την ίδια στιγμή κατήγγειλε έλλειψη προσωπικού στη ΡΑΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να άρει την απόσπαση της κας Καραγιάννη (…) Κατήγγειλε, δηλαδή, κάτι στο οποίο συνέβαλε να συμβεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Το πολιτικό «στρατόπεδο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Οι δυο διοικητικοί υπάλληλοι που ήταν νομίμως αποσπασμένοι από την ΡΑΣ στον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησαν οικειοθελώς την άρση της απόσπασής τους προκειμένου να συμβάλλουν στο δύσκολο έργο της διαλεύκανσης των αιτιών του ατυχήματος από την Αρχή. Γνωρίζουμε ότι είναι αδιανόητο στη ΝΔ να κατανοήσει μια τέτοια πρωτοβουλία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος