Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Στις 12 Μαρτίου ξεκινά η προεκλογική περίοδος για την ευρωεκλογές – Τι ακολουθεί την πρεμιέρα του Εκτελεστικού Γραφείου

Ο πολιτικός και οργανωτικός σχεδιασμός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δρόμο για τις ευρωεκλογές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου υπό τη νέα του μορφή και με διευρυμένη σύνθεση, αφού συμμετείχε η Όλγα Γεροβασίλη. Την Κυριακή (3/3), ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης ευχήθηκε «καλή αρχή» στη νέα εκπρόσωπο Τύπου Βούλα Κεχαγιά και κήρυξε την έναρξη ενός «νέου κύκλου διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ», που – όπως είπε – αγκαλιάζει όλο τον προοδευτικό κόσμο.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου:

  • Το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεδριάζει αρκετά συχνά και θα έχει την ευθύνη του πολιτικού σχεδιασμού. Η νέα συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη το ερχόμενο Σάββατο.
  • Τρίτη, 12 Μαρτίου ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος για την ευρωεκλογές, ενώ εκπέμπεται μήνυμα για μάχη των ευρωεκλογών συντεταγμένα. Κατά πάσα πιθανότητα η παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος θα γίνει σε μεγάλη εκδήλωση.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μεγάλη έμφαση στη μάχη κατά του  κυβερνητικού νομοσχεδίου για μη κρατικά πανεπιστήμια,  ιδιωτικών ΑΕΙ, αυτή την εβδομάδα. «Με πολύ συντεταγμένο τρόπο», όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη στη Βουλή, με ανάδειξη και θετικών προτάσεων για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου. 
  • Το κύριο βάρος αυτή την εβδομάδα θα δοθεί στα θέματα της Παιδείας και ενδεχομένως θα υπάρξουν θετικές αντιπροτάσεις για την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου.
  • Δεν υποτιμάται η τραγωδία των Τεμπών. Να αναζητηθεί η αλήθεια, να γίνει έρευνα σε βάθος, να δώσει απαντήσεις το Μαξίμου και σχετικά με το ποιος έδωσε εντολή για το μπάζωμα, βρίσκονται στο επίκεντρο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα και ανάλογα με τις εξελίξεις που προκύπτουν και τις αποκαλύψεις θα υπάρξουν και ενδεχόμενες αντιδράσεις. 
  • Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί με ενδιαφέρον το θέμα της επιστολικής ψήφου σε σχέση με τις καταγγελίες ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έκανε χρήση των προσωπικών στοιχείων ελλήνων ψηφοφόρων του εξωτερικού
    «Θεωρούμε ότι η κ. Κεραμέως οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις με ποιον τρόπο διέρρευσαν τα στοιχεία από το υπουργείο της προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις η κυρία Ασημακοπούλου, αλλά και η κυβέρνηση και η Κεραμέως», αναφέρεται με επισήμανση ότι «όσο δεν απαντά σημαίνει ότι γνώριζε κι αν δεν γνώριζε να απαντήσει ποιος διέρρευσε τα στοιχεία».
  • Το Σαββατοκύριακο θα γίνουν εκλογές για τις νομαρχιακές και συντονιστικά, προσθέτουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Αντιδράσεις για τις αναφορές Αλ. Τσίπρα: Συνεχίζεται η εσωκομματική κριτική – Αιχμές κατά Ν. Παππά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος