Στ. Κασσελάκης: Μητσοτάκης και Κεραμέως οφείλουν απάντηση για την κατοχή ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποδήμων από την Μ. Ασημακοπούλου

Aπαντήσεις για το πώς βρέθηκαν στην κατοχή της ευρωβουλευτή της ΝΔ ‘Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις αποδήμων ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας ότι «τίποτα δεν θα μείνει κρυφό».

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει:

«’Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ας συνοψίσουμε τι έχει συμβεί μήπως και βοηθηθεί το ρεπορτάζ. Στην αρχή η ευρωβουλεύτρια δήλωσε ότι τα mail των αποδήμων τα πήρε με τη συγκατάθεσή τους. Στη συνέχεια ότι τα ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Χθες, το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Αθανάσιου Μπαλέρμπα δήλωσε ότι δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκλογέων σε υποψηφίους, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Ο κ. Κασσελάκης τονίζει ότι τα ερωτήματα που έθεσε το Σάββατο εξακολουθούν να υπάρχουν «και ως ΣΥΡΙΖΑ, θα αναζητήσουμε απαντήσεις». Επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση, ότι ήδη έφερε το ζήτημα στην Κομισιόν και ότι θα καταθέσει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όλες τις καταγγελίες αποδήμων που έφθασαν στα γραφεία του κόμματος.

«Τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως, οφείλουν να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις ακροβατικές κωλοτούμπες της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ και να απαντήσουν: Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλεύτρια; Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών;», σημειώνει. Προσθέτει ότι «η κατοχή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των αποδήμων δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά σε διαδικασίες που κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση», και καταλήγει: «Όλα στο φως».

Σχετική είδηση: ΚΚΕ -Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα: Κατεπείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν «για διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων αποδήμων»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος