Περισσότερες εγγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Στ. Κασσελάκης – Την Τρίτη συνεδριάζουν οι «11» για νέο φορέα

Φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι οι νέες εγγραφές μελών είναι πολύ περισσότερες από τις αποχωρήσεις, κάνοντας μάλιστα λόγο για μαζική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ. Ο Στέφανος Κασσελάκης μάλιστα κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να συμμετέχουν στo κόμμα. Οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν ετοιμάζουν νέα κοινοβουλευτική ομάδα, με τον Αλέξη Χαρίτση να δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να τεθεί επικεφαλής της νέας πολιτικής κίνησης.

Συνεδριάζουν εκ νέου την Τρίτη, οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες κινήσεις τους και τη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης και τον επικεφαλής του «Πράττω», Νίκο Κοτζιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, ο κ. Κασσελάκης, στην συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρέσβη, εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην προώθηση του στρατηγικού διαλόγου για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία και την ενέργεια και υπογράμμισε ότι οι στρατηγικές αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να αναπτύσσονται σε αμοιβαία επωφελή βάση, με απτή στήριξη των θέσεων της Ελλάδας, οι οποίες βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, καθώς και την άμυνά της.

Όλα δείχνουν ότι η συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Πράττω κλειδώνει

«Η δημόσια εμφάνιση (Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Κοτζιά) σε εστιατόριο στην Καστέλλα στέλνει το μήνυμα συμπράξεων και συγκλίσεων των προοδευτικών δυνάμεων. Όλα δείχνουν ότι η συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Πράττω κλειδώνει» αναφέρει ο δημοσιογράφος τηε ΕΡΤ, Γιάννης Φασουλάς.

Σε διαβούλευση την Τρίτη οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές

Οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν «από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη», όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, θα έχουν, την Τρίτη στις 20:00διαβούλευση «μπροστά στην ανάγκη συγκρότησης εναλλακτικού σχεδίου απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Στόχος του συντονισμού τους», τονίζεται, «θα είναι η δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκφράζει μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση». «Η συζήτηση του προΰπολογισμού των επόμενων ημερών θα δώσει την πρώτη ευκαιρία για μία μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, με ταυτόχρονη τεκμηρίωση αυτής της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης», αναφέρεται.

Ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα του κόμματος είναι η ακρίβεια, η φορολογία, το ιδιωτικό χρέος με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και να καταθέτει, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου πρόταση νόμου για την πρώτη κατοικία.

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό η πρώτη εμφάνιση της νέας ΚΟ

Εντατικές είναι οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους «11» η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες, με πρώτη εμφάνιση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον του να αναλάβει επικεφαλής της νέας Κ.Ο. εξέφρασε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Βασικό πεδίο σύγκρουσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης θα αποτελέσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος