Παυλόπουλος: Πρόκληση της Άγκυρας στην Αγία Σοφία (video)

Ηχηρό μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή την ενέργεια της Άγκυρας να διαβαστεί το Κοράνι καθ’ όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού σε ένα από τα κορυφαία σύμβολα της Ορθοδοξίας, την Αγιά Σοφία τονίζοντας ότι αυτή η κίνηση στρέφεται κατά του δυτικού πολιτισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλς φέρεται να είπε μεταξύ άλλων σε στενούς του συνεργάτες: “Πρόκειται για πρόκληση της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν, η οποία δεν στρέφεται μόνο κατά της Ελλάδας, αλλά ευθέως κατά του ευρωπαϊκού και εν του γένει δυτικού πολιτισμού”.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με επιστολή του στη γενική διευθύντρια της UNESCO Irina Μπόκοβα ζητάει να σεβαστεί η Τουρκία το μνημείο αυτό της Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Αθήνα εκφράζει παράλληλα και τις ανησυχίες της για μια σειρά παρόμοιων ενεργειών από τη γείτονα, σαν αντίβαρο στα εσωτερικά της προβλήματα.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης από το Φανάρι χαρακτήρισε διεθνές και όχι διμερές το θέμα της Αγίας Σοφίας.

Πηγή: ΕΡΤ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος