ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για υπόθεση Κολωνού: Εκκωφαντική η απουσία κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους

Array

Την «εκκωφαντική απουσία των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, σημειώνοντας ότι «η Πολιτεία και οι δομές της, σε εκπαίδευση και πρόνοια, απέτυχαν να προστατεύσουν ένα -ακόμη- παιδί από τη συστηματική κακοποίηση» και τονίζει πως το αληθινά πολιτικό περιεχόμενο της υπόθεσης είναι «η συλλογική αποτυχία της κοινωνίας και της Πολιτείας μας, και όχι η κομματική εργαλειοποίηση που επιχειρείται ένθεν κακείθεν».

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Την ώρα που επώνυμοι και ανώνυμοι προπαγανδιστές της ΝΔ διαστρεβλώνουν αδίστακτα την αλήθεια, αποκρύπτοντας ότι η αυστηροποίηση των ποινών για το έγκλημα του βιασμού ανηλίκων (άρθρα 71 επ. ν. 4855/2021) υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη την εξέλιξη της υπόθεσης βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Ένα παιδί, που σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, διαβιούσε σε ένα νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον και αφέθηκε αβοήθητο στις ορέξεις παιδοβιαστών.

Σε αυτό το κουβάρι γεγονότων φρίκης, όμως, ”φωνάζει” εκκωφαντικά η απουσία των κοινωνικών υπηρεσιών του Κράτους. Η Πολιτεία και οι δομές της, σε εκπαίδευση και πρόνοια, απέτυχαν να προστατεύσουν ένα -ακόμη- παιδί από τη συστηματική κακοποίηση.

Αυτό, εν τέλει, είναι το μοναδικό αληθινά πολιτικό περιεχόμενο της υπόθεσης. Η συλλογική αποτυχία της κοινωνίας και της πολιτείας μας. Και όχι η κομματική εργαλειοποίηση που επιχειρείται ένθεν κακείθεν, κάνοντας ακόμη πιο τοξική τη δημόσια συζήτηση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος