Κολωνός: Τις επόμενες ώρες νέα κατάθεση της 12χρονης – Οι αποκαλύψεις για την μητέρα της

Array

Ανοίγει ώρα με την ώρα η βεντάλια των αποκαλύψεων στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου Νίκου Κουντούρη ίσως και σήμερα (13/10) να δώσει νέα κατάθεση η 12χρονη, μιας και χθες δεν ήταν σε θέση να καταθέσει εκ νέου για όσα έχουν προκύψει μετά την σύλληψη της μητέρας της καθώς και να δώσει απαντήσεις αν εξωθούσε και η ίδια το παιδί της στην πορνεία. Ακόμα η ανήλικη θα ερωτηθεί για τα ραντεβού αλλά και για την καταγγελία που έγινε ότι την εξέδιδαν σε οίκο ανοχής.

Σημειώνεται ότι η μητέρα, που κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία απέναντι στο ίδιο της το παιδί, πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα. Προθεσμία για να δικαστεί στις 26 Οκτωβρίου πήρε ο πατέρας που διώκεται για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Νέα εντάλματα αναμένονται ίσως και εντός της ημέρας από το στενό περιβάλλον του 53χρονου κατηγορουμένου, Ηλία Μίχου. Ερευνάται επίσης αν υπάρχουν και άλλα θύματα μέσα στην οικογένεια του κοριτσιού. Η ανήλικη μαζί με τα πέντε αδέλφια της φιλοξενούνται στο Παίδων «Αγία Σοφία». Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι της γιαγιάς. Εντωμεταξύ, παρέμβαση για την υπόθεση υπάρχει και από την Αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Οι καταγγελίες Λύτρα και η στάση της μητέρας

Κολωνός: Τις επόμενες ώρες νέα κατάθεση της 12χρονης – Οι αποκαλύψεις για την μητέρα της
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο κ. Απόστολος Λύτρας τόνισε πως έχει γίνει παραλήπτης και άλλων καταγγελιών. Όπως είπε χαρακτηριστικά πρόκειται για δύο 18χρονες που καταγγέλλουν ότι «έπαθαν τα ίδια με την 12χρονη» όσο ήταν ανήλικες, από τους δύο προφυλακισμένους για σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού από τον Κολωνό.

Ο δικηγόρος σε δηλώσεις που προέβη μετά την προθεσμία που έλαβε η εντολέας του, κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία, αναφέρθηκε σε «δύο κοπέλες» που καταγγέλλουν τον Ηλία Μίχο και τον Γιάννη Σοφιανίδη για υπόθεση αντίστοιχη με αυτήν της 12χρονης ενώ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι στην υπόθεση «υπάρχει κύκλωμα».

Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες

Ο συνήγορος αναφερόμενος στην 37χρονη εντολέα του είπε τα εξής: «Εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες. Πήρε προθεσμία για τις 13.00 τη Δευτέρα. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά που κατηγορείται. Όλα αυτά θα φανούν στην ανάκριση. Πρόλαβα να δω κάποια στοιχεία από τη δικογραφία […] οι κατηγορούμενοι δεν αναφέρουν πουθενά ότι η μητέρα γνώριζε κάτι […] Μοναδικό στοιχείο, κάποιο έμβασμα που το γνωρίζουμε ότι υπάρχει, δεν γνωρίζουμε καν αν είναι από τον 53χρονο. Η ίδια το εξηγεί από το ότι εργαζόταν μαζί του».

Προσέθεσε επίσης: «Σε επικοινωνία που είχα είχα με τη μεγάλη κόρη, ένα εξαιρετικό κορίτσι πραγματικά, λέει ότι είναι δεδομένο ότι δεν έχει σχέση. Δεν υπάρχει κανένας που να δικαιολογεί τη μητέρα για τον τρόπο συμπεριφοράς της στο μεγάλωμα του παιδιού της. Δεν αφήνεις ένα παιδί 12 ετών να βγαίνει και να πηγαίνει στο κάθε μαγαζί μόνο του, αυτό είναι δεδομένο. Αυτό όμως δεν σχετίζεται με το αδίκημα που κατηγορείται. Κι εμένα μου έχει κάνει εντύπωση η συμπεριφορά αυτή άλλα δεν συνιστά αυτή αυτό το αδίκημα. Ο δράστης κέρδισε την εμπιστοσύνη της και γι’ αυτό υπάρχουν και αυτά τα μικροποσά σε εμβάσματα».

Σε ερώτηση δημοσογράφου για το τι πίστευε αυτή η γυναίκα, ο συνήγορος απάντησε: «Είχε την εντύπωση ότι όλα είναι φυσιολογικά και ότι το παιδί απλά βρίσκεται απέναντι (από το σπίτι). Το ίδιο μου μετέφερε και υποστηρίζει και η μεγάλη αδερφή και ο αδερφός της κοπέλας, αλλά και η θεία της που ήταν η πρώτη που επικοινώνησε μαζί μου […] Σίγουρα μιλάμε για ένα τρομακτικό έγκλημα για τα ελληνικά δεδομένα […] Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και κρύβεται κύκλωμα από πίσω».

Δήλωση από τη σύζυγο Μίχου: «Καμία εμπλοκή στην αποτρόπαια πράξη»

Γραπτή δήλωση εξέδωσε η σύζυγος του κατηγορούμενου για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, στην οποία χαρακτηρίζει αποτρόπαια την πράξη του, τονίζει πως η ίδια και ο γιος τους δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ αναφέρεται και όσα συζήτησε με την μητέρα του παιδιού.

Η δήλωση της συζύγου του 53χρονου Ηλία Μίχου:

«Αυτές τις ημέρες εγώ και το παιδί μου και δεν είχαμε καμμία σχέση, και για τις οποίες μόνο αποτροπιασμό νιώθουμε.

Με τον πρώην σύζυγο μου ήμασταν σε ουσιαστική διάσταση από τριετίας, απλά συγκατοικούσαμε σε ένα σπίτι που μας ανήκει εξ ημισείας.

Στις 3/9 το πρωί η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού μου έστειλε μέσω κοινωνικού δικτύου μήνυμα πως ήθελε να μιλήσουμε και μου κοινοποίησε δυο συνομιλίες του πρώην συζύγου μου με το παιδί, με σοκαριστικό περιεχόμενο, γράφοντας μου πως θα τον καταγγείλει για “σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου”, όπως μου έγραψε και πως αν δεν το κάνει αυτή, θα το κάνει η αδελφή της, η οποία επίσης μου έστειλε μήνυμα με τους διαλόγους αυτούς. Έχασα κυριολεκτικά την γη κάτω από τα πόδια μου, αμέσως μιλήσαμε με την μητέρα του παιδιού με φωνητική κλήση και μου επανέλαβε τα ίδια. Αυθημερόν απαίτησα από τον πρώην σύζυγο μου να φύγει από το σπίτι, όπως και έπραξε και να πάρουμε διαζύγιο, δηλώνοντας του πως αν δεν μου έδινε συναινετικό, θα έκανα αγωγή διαζυγίου αναφεροντας ως λόγο όσα έμαθα. Αναγκαστικά συμφώνησε, απευθυνθήκαμε σε δικηγόρους, συντάχθηκε και υπογράψαμε το απαραίτητο ιδιωτικό συμφωνητικό και στις 4 Οκτωβρίου υπογράψαμε σε συμβολαιογράφο την πράξη λύσης του γάμου και χωρίσαμε αμετάκλητα».

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης

Βασικό ρόλο φέρεται να είχε η 37χρονη μητέρα στην υπόθεση της 12χρονης που έχει σοκάρει, σύμφωνα με την κατηγορία που αντιμετωπίζει για διακεκριμένη μαστροπεία. Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων εδώ και μέρες την είχαν βάλει στο στόχαστρό τους, βάσει κάποιων ενδείξεων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντοπίστηκαν ύποπτα εμβάσματα, χρήματα δηλαδή που μπήκαν στον λογαριασμό της, τα οποία φέρονται να μην ήταν μόνο από τον 53χρονο Ηλία Μίχο αλλά και από πελάτες- παιδεραστές, που επί της ουσίας βίαζαν το παιδί.

Από τις αναλύσεις των κινητών τόσο του Μίχου όσο και της 12χρονης, πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν προκύψει τηλεφωνικές συνομιλίες και μηνύματα με την 37χρονη, ενώ φυσικά εξετάζεται και το δικό της κινητό.

Ανοικτό είναι ακόμα και το ενδεχόμενο να κατηγορηθούν συγκεκριμένα πρόσωπα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Φύλλο και φτερό αναμένεται να γίνουν οι λογαριασμοί των μελών της οικογένειας της 12χρονης, του Ηλία Μίχου και της οικογένειάς του, μετά την παραγγελία του προέδρου της Αρχής για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αν εντοπιστούν ποσά τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα των ατόμων που θα ελεγχθούν, τότε θα σχηματιστεί νέα δικογραφία και θα δεσμευτούν.

Έρχονται νέα εντάλματα

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αναμένονται να εκδοθούν και άλλα εντάλματα, έπειτα από νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους. Ένα από αυτά τα εντάλματα φέρεται να αφορά πρόσωπο που χαρακτηρίζεται «κλειδί» στην υπόθεση, ύστερα από προσπάθεια συγκάλυψης της τρομερής αυτής υπόθεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν επικοινωνίες της μητέρας της 12χρονης με άτομο από το περιβάλλον του 53χρονου. Από την πλευρά της, η 37χρονη φέρεται να απειλούσε το εν λόγω άτομο το οποίο με τη σειρά του έδωσε χρήματα για να μην ανοίξουν τα στόματα.

Οι Αρχές φαίνεται να έχουν φτάσει και στα ίχνη και κάποιων άλλων ατόμων, από έναν αριθμό περίπου 15 ανδρών που έδωσε η ανήλικη κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων καταθέσεών της στο Ανηλίκων, παρουσία παιδοψυχολόγου της υπηρεσίας.

Για την υπόθεση πριν από την καταγγελία στις 3 Σεπτεμβρίου, είχε επικοινωνήσει με το «Χαμόγελο του παιδιού» ένας άνθρωπος που εμφανίστηκε ως θείος ενός κοριτσιού, λέγοντας πως είχε εντοπίσει περίεργες επικοινωνίες στο κινητό της με μεγάλους ανθρώπους. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γιαννόπουλος αποκάλυψε ότι έχουν δεχθεί σοβαρότατες αναφορές για την οικογένεια της 12χρονης, για τις οποίες θα ενημερώσουν την εισαγγελία.

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ο άνθρωπος που φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε το παιδί, και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης, που συνελήφθη ως ένας από τους άνδρες που φέρονται να τη βίασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την απολογία του ο Μίχος φέρεται να υποστήριξε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με το κοριτσάκι, αλλά ότι δεν το βίασε, ενώ για τα υπόλοιπα κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται άσκησε το δικαίωμα της σιωπής. Ο 42χρονος μίλησε για σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη επ` αμοιβή, τονίζοντας ότι τα χρήματα τα έδινε στην ίδια.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν και στη σύλληψη του 41χρονου πατέρα της 12χρονης, έπειτα από τον εντοπισμό μικροποσότητας ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας που έγινε μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης της 37χρονης. Η δίκη του πατέρα αναβλήθηκε για τις 26 Οκτωβρίου και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 41χρονος κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος μετά τη δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση. Οι ναρκωτικές ουσιες βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τη διάρκεια κατ´οικον έρευνας που πραγματοποίησε η αστυνομία.

Έρευνες έγιναν και στον οίκο ανοχής, όπου, σύμφωνα με καταγγελία, φέρεται να πήγαινε ο Μίχος τη 12χρονη, στον χώρο του οποίου συνελήφθησαν τέσσερις ιερόδουλες για παραβίαση σφράγισής του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος