Παππάς: Τίποτα το μεμπτό με το ταξίδι μου στη Βενεζουέλα (video)

Ουδέν μεμπτό, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Νίκου Παππά για ταξίδι του στη Βενεζουέλα το 2013, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Νίκος Παππάς επανέλαβε ότι «ουδέν μεμπτόν» υπήρξε με το ταξίδι του 2013 και υπογράμμισε ότι η Πρεσβεία της Βενεζουέλας ήταν εκείνη που απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ το 2013, όταν είχε διαφανεί ότι μπορεί να γίνει κυβέρνηση, καθώς με την κυβέρνηση Σαμαρά, είχαν ανακοπεί οι δυνατότητες εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα.

«Έχω πει και το ξαναλέω. Μιλάμε για ένα ταξίδι που έγινε το 2013. Και το 2013 ο ομιλών δεν ήταν ούτε βουλευτής ούτε υπουργός. Δεν μπορούσε δηλαδή, δια της υπογραφής του, να επηρεάσει ο,τιδήποτε και να επιβάλλει πολύ περισσότερο, κάτι. Είναι ένα ταξίδι που οργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας, η οποία πρεσβεία της Βενεζουέλας βεβαίως σε συνεργασία με το δικό τους υπουργείο Εξωτερικών, είχαν την ευθύνη της φιλοξενίας μας και των εσωτερικών μας εκεί μετακινήσεων» είπε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Επαναλαμβάνω ότι σε αυτό το ταξίδι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Θέλω να σας ενημερώσω δε ότι οι εμπορικές σχέσεις, πολλών χωρών της ΕΕ είναι αναπτυγμένες δεν ήταν της Ελλάδας, ούτε την περίοδο που ήσασταν εσείς υπουργός Εξωτερικών και κακώς. Και δεν ήταν αναπτυγμένες διότι έπρεπε και αυτές οι σχέσεις να καμφθούν υπό το βάρος των ιδεολογικών εμμονών του κυβερνητικού σας εταίρου ο οποίος εμφορούνταν και εμφορείται από τις ιδέες και τις αντιλήψεις της ακραίας δεξιάς».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καυτηρίασε το γεγονός λέγοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Ε. Βενιζέλος ανέφερε πως «σύμφωνα με ένα εντυπωσιακό δημοσίευμα του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη το οποίο είναι τεκμηριωμένο με στοιχεία, μαρτυρίες και κυρίως με φωτογραφίες» ο τότε διευθυντής του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Νίκος Παππάς, τον Αύγουστο του 2013, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Βενεζουέλα, και σύμφωνα με τη μαρτυρία του ίδιου του κ. Παππά, βασικός σκοπός της επίσκεψης αυτής που δεν είχε ανακοινωθεί δημοσίως, ήταν να διερευνηθούν οι δυνατότητες εμπορικών σχέσεων, ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Δεν αντιλαμβάνομαι ποιον ακριβώς φορέα εκπροσωπούσε και ποιον σκοπό εξυπηρετούσε ο διευθυντής του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή, ο εκπρόσωπος ενός ριζοσπαστικού κόμματος, και τι νόημα έχει ένα κόμμα να βολιδοσκοπεί για εμπορικές σχέσεις– είτε στον αγροτοδιατροφικό τομέα, είτε πολύ περισσότερο σε άλλους τομείς που συνδέονται με μεγάλες και ισχυρές επιχειρήσεις-όπως είναι ο τομέας της ενέργειας και πιο συγκεκριμένα των πετρελαιοειδών» είπε ο Ε. Βενιζέλος και πρόσθεσε, πως σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παππάς έγινε δεκτός από έναν αμφιλεγόμενο και ελεγχόμενο από διάφορες αρχές επιχειρηματία, τον κ. Μαχέτ Χαλίλ, ταξίδεψε με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στο τροπικό νησί Μαργαρίτα στο οποίο και φιλοξενήθηκε, στα ενδιαιτήματα και στα ξενοδοχεία αυτού του επιχειρηματία» και ότι «τον βλέπουμε σε φωτογραφίες να έχει στενή φιλική σχέση με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου ο οποίος εθεάθη και πριν από λίγο καιρό να εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου, πιθανώς μετά από επαφές με τον πρωθυπουργό και τον τότε υπουργό Επικρατείας νυν Ψηφιακής Πολιτικής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Σχετική είδηση:

Το ΕΡΣ «δείχνει» για την αδειοδότηση των καναλιών ο Ν. Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος