Παππάς: Παίζεται ένα άθλιο παιχνίδι με την επένδυση στο Ελληνικό (audio)

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πείσει και έχουμε πλήρη αλλαγή της εικόνας από την εικόνα της αδιαφορίας στις ευρωεκλογές. Καταφέραμε και βάλαμε τα επίδικα στη συζήτηση οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Η ΝΔ επιχείρησε να πάει κρυπτόμενη με τον αρχηγό της να μιλάει σε εκπομπές ποικίλου ενδιαφέροντος επεσήμανε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας (Νότιος Τομέας Β Αθήνας) Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Τόνισε ότι αναδείχθηκε από τα προγραμματικά έγκατα της ΝΔ ένα σχέδιο που συνιστά πισωγύρισμα. Αναγκάστηκε ο Μητσοτάκης να παραδεχθεί ότι μείωση φόρων θα υπάρξει μόνο εάν υπάρξει ανάπτυξη 4% . Την εγγυημένη 13η σύνταξη που δίνουμε δεν την διασφαλίζει. Την εισφορά αλληλεγγύης θέλει να την διατηρήσει είπε και πρόσθεσε πως πυκνώνουν οι δηλώσεις της ΝΔ για προσφυγή σε νέο δανεισμό και κατανάλωση του μαξιλαριού. Χτίζουν δικαιολογίες….

Το “μαξιλάρι”, επεσήμανε, δίνει ένα σήμα διεθνώς ότι η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της εάν αυτό το απόθεμα μηδενιστεί μετά σε οποιαδήποτε στραβοτιμονιά και καθυστέρηση η χώρα θα περάσει στην αδυναμία δανεισμού, εκτόξευση επιτοκίων… το έργο το έχουμε ξαναδεί…

Ερωτηθείς για την επένδυση στο Ελληνικό ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι παίζεται ένα άθλιο παιχνίδι από την μεριά της αναδόχου εταιρίας, η κυβέρνηση έκανε όλα τα απαραίτητα βήματα για να προχωρήσει η επένδυση. Σε ό,τι αφορά την κατάργηση της ΚΥΑ είπε ότι δεν καταλαβαίνει την ταύτιση απόψεων ΝΔ και επενδυτή, ενώ -όπως συμπλήρωσε- παραλάβαμε ένα γραφειοκρατικό χάος στο Ελληνικό και δρομολογήσαμε το προεδρικό διάταγμα, το περάσαμε από το ΣτΕ, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και αναμέναμε την διεξαγωγή του διαγωνισμού και τώρα κάνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές η LAMDA Development του κ. Λάτση επίθεση στην κυβέρνηση. Νομίζω -πρόσθεσε ο κ. Παππάς- ότι υπάρχουν οικονομικές και πολιτικές σκοπιμότητες, σκοπιμότητες μπίζνας, όπως αυτές που υπάρχουν από αυτούς που εποφθαλμιούν τα 3 δις των επικουρικών συντάξεων, όπως είναι οι σκοπιμότητες που έχουν οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων. Νομίζω ότι υπάρχει επιλογή που μπορεί να βάλει φρένο σε αυτές τις ορέξεις που στο παρελθόν λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα και συνέβαλαν καθοριστικά με τη βοήθεια ενός πολιτικού συστήματος στην χρεοκοπία της χώρας, υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Ο κ. Παππάς σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε γρήγορα ένα κόμμα που παίζει πρωταρχικό ρόλο, σε όλο το φάσμα από το κέντρο στα αριστερά υπήρχαν κόμματα που έπαιζαν κεντρικό ρόλο. Κάποτε ήταν το ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε και πρόσθεσε, έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε να εκφράσουμε την μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία της χώρας, που δεν θέλει επιστροφή στο ΔΝΤ.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

φωτογραφία: Eurokinissi/ Κονταρίνης Γιώργος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος