Μήνυμα στα κανάλια, ιδίως σε STAR και Σκάϊ που προχωρούν σε απολύσεις, να ετοιμάζουν προσλήψεις, γιατί “ο νόμος που επιβάλλει 400 εργαζόμενους ανά σταθμό, θα εφαρμοστεί”, διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα στη Βουλή. Όπως τόνισε, η απόφαση του ΕΣΡ για τις επτά τηλεοπτικές άδειες, “γκρέμισε τη γραμμή άμυνας της αντιπολίτευσης και δίνει τέλος με εκκωφαντικό τρόπο στη συζήτηση που είχε ανοίξει για απεριόριστες άδειες”. “Όπως αντιμετωπίσαμε την κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο, έτσι πρέπει και στα ζητήματα της ραδιοφωνίας να κρίνουμε και να προχωρήσουμε για να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες», ανέφερε ο κ. Παππάς.
Ο κ. Παππάς, ο οποίος άκουσε τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, να τον κατηγορεί ότι “οργανώνει την αναρχία του τηλεοπτικού τοπίου, απάντησε πως όποιος βγει να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που δεν θέλει την αδειοδότηση των καναλιών, θα γελάσει το πανελλήνιο”.
Αναφορά στην απόφαση του ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών έγινε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, για νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή για τους πολυπλέκτες. «Το Σύνταγμα επιτάσσει ότι για όλα τα θέματα που αφορούν το τηλεοπτικό τοπίο είναι απαραίτητη και καθοριστική η σχετική απόφαση του ΕΣΡ. Ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι η κυβέρνηση παραγνωρίζει τις αποφάσεις των ανεξάρτητων Αρχών, ότι επιτίθεται κατά δικαστικών αποφάσεων, αλλά και ότι εφαρμόζει πολιτική Μαδούρο, στήνει δίκες, λέει ωμά ψέματα για την οικονομία, το χρέος, τα πλεονάσματα, και στήνει κατηγορίες εναντίον πολιτικών αντιπάλων.
«Είστε τελειωμένοι. Ζούμε το τέλος σας! Και είστε επικίνδυνοι αυτές τις τελευταίες ημέρες. Οργανώνετε την αναρχία στο τηλεοπτικό τοπίο, την έχετε στήσει», υπογράμμισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Κανόνες στο ραδιοφωνικό τοπίο
Καθιέρωση κανόνων που θα αποτρέπουν την ανεξέλεγκτη χρήση του ραδιοφωνικού φάσματος, θα διασφαλίζουν την ακώλυτη χρήση των συχνοτήτων από τις υπηρεσίες αεροναυτιλίας και θα διασφαλίζουν την καλή ποιότητα του σήματος, είναι το τρίπτυχο που προτάσσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στην προσπάθεια να σταματήσουν οι “γκρίζες ζώνες” στο ραδιοφωνικό τοπίο.
«Δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση χωρίς κανόνες, δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση χωρίς να αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη χρήση του φάσματος, το οποίο αποτελεί σπάνιο πόρο και να διασφαλίζεται η ακώλυτη χρήση των συχνοτήτων από τις υπηρεσίες αεροναυτιλίας». «Επίσης, δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υπερφόρτωση του ραδιοφωνικού φάσματος, διότι έχει ήδη υπερκαλυφθεί», πρόσθεσε.
Η απόφαση του ΕΣΡ
«Το ΕΣΡ σάς άφησε με τεχνητό οφ σάιτ, μπροστά από τη γραμμή άμυνας», είπε ο κ. Παππάς, θυμίζοντας ότι η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης ήταν ότι οι τηλεοπτικές άδειες πρέπει να είναι απεριόριστες.
«Αυτές τις κατηγορίες, λοιπόν, που εκτοξεύετε εναντίον μας για Βενεζουέλες θα τις πείτε και στο ΕΣΡ;», είπε για τη στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στην απόφαση του ΕΣΡ σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.
«Η φαντασία στην εξουσία»
«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και μετά ένα κρεσέντο από τον κ. Λοβέρδο σαν αυτά που έκανε όταν ψηφίζαμε τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. «Είπαμε, η φαντασία στην εξουσία, αλλά εδώ σπάμε κάθε ρεκόρ», πρόσθεσε ο κ. Παππάς και επανήλθε στο ερώτημα προς ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Τελικά, θα ζητήσετε συγνώμη περί απεριορίστου αριθμού; Ήρθε το ΕΣΡ και είπε επτά άδειες. Τι θα πείτε τώρα; Πού πήγε το επιχείρημα για τα απεριόριστα;».
Η αντιπολίτευση
“Το Ε.Σ.Ρ. βάζει την ταφόπλακα στην μελέτη της Φλωρεντίας που προέβλεπε τέσσερις τηλεοπτικές άδειες επισημαίνει η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου και υπογραμμίζει: “Είναι, πλέον, σαφές ότι το καθεστωτικό σχέδιο της Κυβέρνησης για τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης και τον περιορισμό του πλουραλισμού έχει πέσει στο κενό. Σε κάθε περίπτωση, “έχουν γνώση οι φύλακες …“».
Απαντώντας κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν: “Περιμένουμε από την «ηχώ των καναλαρχών» να «καταδικάσει» την Ανεξάρτητη Αρχή, που «δεν θωρακίζει την ελευθερία του λόγου, των μέσων και της δημοκρατίας .Μακάρι, οι φύλακες της «αεροπειρατείας» να είχαν λίγη παραπάνω γνώση».
Η απόφαση του ΕΣΡ αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση τονίζει το Ποτάμι και επισημαίνει: “Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση, που έχει αλλεργία στις ανεξάρτητες αρχές, δεν θα κινηθεί ξανά αντισυνταγματικά, επιχειρώντας με διάφορα τερτίπια να υπονομεύσει την απόφαση”.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
Σχετική είδηση:Επτά οι τηλεοπτικές άδειες-Ν. Παππάς στην ΕΡΤ: Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία (video)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος