Την επιστροφή των χρημάτων που δόθηκαν παράνομα μέσα από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, θέτει ως κορυφαία προτεραιότητα η κυβέρνηση, την ώρα που κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση.
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να καθαρίσει την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, σημειώνοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ένα τέλος σε όλα αυτά. Να επιστραφούν τα χρήματα στην πολιτεία. Να καθαρίσουμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ (…) Οποιαδήποτε καταγγελία έχει σταλεί σε μένα έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία».
Για «γαλάζιο σκάνδαλο» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε παραίτηση της κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, συνέχεια στην κόντρα του με το ΠΑΣΟΚ έδωσε με ανάρτησή του στο Χ ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας στοιχεία από την εκρηκτική αύξηση στον αριθμό των δηλωθέντων αμνοεριφίων την περίοδο 2017-2020, σημειώνει ότι «ο νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος Αγροτικού Τομέα, Μανώλης Χνάρης, είτε του αρέσει είτε όχι ήταν παρών» σε αυτή τη διαδικασία καθώς ήταν αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αρμόδιος για τον Πρωτογενή Τομέα.
«Δεν είναι φυσικά η μόνη εμπλοκή του Πασόκ σε όλο αυτό. Εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης νόμιζε ότι θα έρθουν στην Βουλή ως κατήγοροι και θα υποκρίνονται τους άσπιλους τιμητές κάνουν λάθος» αναφέρει ο υπουργός Υγείας.
Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ότι δεν προχώρησε σε ελέγχους για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναφορικά με καταγγελίες που είχαν φτάσει στην Αρχή, επισημαίνοντας: «Ποιους ελέγχους πραγματοποίησε η ΕΑΔ για την διερεύνηση του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και των ιδιωτικών φορέων που συναλλάχτηκαν με τον Οργανισμό;».
Εδώ όλα όσα είπαν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης:
Ρεπορτάζ – ΕΡΤNews: Γιάννης Φασουλάς
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος