Ομόφωνη εισήγηση να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης – Νέα συνεδρίαση την Πέμπτη

Να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης εισηγείται ομόφωνα το Εκτελεστικό Γραφείο στην Πολιτική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την Πέμπτη

Να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης εισηγείται ομόφωνα το Εκτελεστικό Γραφείο στην Πολιτική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την Πέμπτη.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά: «Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.

Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις. Τις συλλογικές θέσεις. Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ.
Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα. Δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».

Tσίπρας: «Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα, έχω ευθύνη να προχωρήσω για τη νίκη στις εκλογές»

«Αποφάσισα χθες την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην επιτροπή δεοντολογίας καθώς και την καθαίρεση του από το με αρχές διαφάνειας. Όταν έχουμε μία κυβέρνηση που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, το να γίνεται συζήτηση αυτή τη στιγμή με ευθύνη Πολάκη για μία ανάρτηση που έκανε ο Πολάκης, αυτό δεν θα το επιτρέψω. Έχω κι εγώ ευθύνη να προστατέψω και το κόμμα μου και την παράταξη μου και κυρίως έχω ευθύνη να προχωρήσω μπροστά για τη νίκη στις εκλογές. Αυτή είναι η δική μου ευθύνη» υπογράμμισε το μεσημέρι της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Εμείς δεν σκοπεύουμε να κοιμηθούμε. θα είμαστε ενεργοί μέσα στην κοινωνία για να δώσουμε τη μάχη για την πολιτική αλλαγή που είναι αναγκαία για τον τόπο, διότι ο κύριος Μητσοτάκης μπορεί να βρίσκει την ευκαιρία σήμερα -“στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται” λέει μία παροιμία- αλλά πρέπει να γνωρίζουμε όλοι επί των ημερών του η χώρα έχει διασυρθεί (…) Η κυβέρνηση έχει καταρρακώσει το κράτος δικαίου στη χώρα, έχει χειραγωγήσει την Ελληνική δικαιοσύνη, έχει δημιουργήσει ασφυκτικό Πλαίσιο στο χώρο της ενημέρωσης. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με προγραφές, ούτε με λιγότερη Ελευθερία λόγου και έκφρασης των δημοσιογράφων, το αντίθετο».

Μητσοτάκης: «Ανήγαγαν τον “πολακισμό” σε κεντρική γραμμή ΣΥΡΙΖΑ»

Δριμεία κριτική άσκησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας:

«Γι΄ αυτά τα ευτράπελα τα οποία συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο ΣΥΡΙΖΑ, θα πω μία κουβέντα μόνο: Όπως στρώνεις, κοιμάσαι. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου. Ας λύσουν τα εσωτερικά τους, ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον «πολακισμό» σε κεντρική γραμμή του κόμματος.

(…) Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αυτό που συμβαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ. Για την “αναμπουμπούλα” συμφωνώ, αλλά για το “λύκο” όχι. Το ζήτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης, αλλά ο πολιτισμός ως αντίληψη ασκήσεις της ίδιας της πολιτικής και ο βασικός εκφραστής του “πολακισμού” υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ο κύριος Τσίπρας. Λέει ότι πρέπει να δικαστεί ο κ. Παπάς από το φυσικό του δικαστή -εννοώντας τον λαό. Τι ακριβώς έρχεται και μας λέει; Ότι ο λαός είναι πάνω από τους θεσμούς; Τα ίδια λέει ο κ. Πολάκης. Απλά τα λέει λίγο πιο ακραία». 

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Πολάκης έχει καθαιρεθεί από τον Τομέα Διαφάνειας, ενώ έχει αποπεμφθεί από τα ψηφοδέλτια.

Στον κ. Πολάκη καταλογίζεται συστηματική παραβίαση από την πλευρά του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Πολιτικές τοποθετήσεις για την καθαίρεση Πολάκη

«Ο Πολάκης βρίσκεται έξω από τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν αντανακλαστικά για να προστατευτεί η δημοκρατία και το Σύνταγμα και αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα» λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

«Ο κ. Πολάκης εδώ και πολύ καιρό έχει υπερβεί το δημοκρατικό μέτρο και το κόμμα του κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει. Η τελευταία του στάση ξεπέρασε κάθε όριο και κανόνα» ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

«Η ανάρτηση είναι απαράδεκτη ως προς το περιεχόμενο και τη μορφή. Παρότι διαφωνούμε είναι απαράδεκτη και η ποινική μεταχείριση της πολιτικής ανάρτησης» ανέφερε στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.

«Αναρωτιόμαστε ποιος πραγματικά θέλει να “κοιμίσει” τους Έλληνες με συσκότιση και στημένες δημοσκοπήσεις, ώστε να “στρώσει” τη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

«Πολιτικές μετεγγραφές δεν κάνουμε, απευθυνόμαστε σε όλους τους εγκλωβισμένους πολιτικά ψηφοφόρους, από την Αριστερά ως τη Λαϊκή Δεξιά» σημείωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ως ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε την υπόθεση Πολάκη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Τώρα μεγάλη η πρόκληση και η ευκαιρία θα έλεγα, για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον κ. Τσίπρα προσωπικά να διαχωρίσει τη θέση του όχι απλά και μόνο από τον κ. Πολάκη, αλλά και από τον “πολακισμό”» υπογράμμισε.

«Αντιδεοντολογική και καταδικαστέα η ανάρτηση Πολάκη αλλα δε συνιστά ποινικό αδίκημα ούτε θεσμική εκτροπή» επισήμανε η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμα: Αποφασίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ για το κομματικο μέλλον του Πολάκη – Όσα προηγήθηκαν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος