Ομιλίες συνέδρων, θεματικά τραπέζια, ψηφοφορία για τον τρόπο εκλογής προέδρου και ΚΕ σήμερα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με ομιλίες συνέδρων και θεματικά τραπέζια συνεχίζεται η τρίτη ημέρα των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί ψηφοφορία με κάλπη για τον τρόπο εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, επί των δύο προτάσεων που έχουν κατατεθεί. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση, και η πρόταση που κατέθεσαν 14 στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» για εκλογή προέδρου και ΚΕ από το Συνέδριο.

Ως προς τις θεματικές συζητήσεις, το πρώτο τραπέζι αφορά στην Εργασία και συμμετέχουν η αρμόδια τομεάρχης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου Άρις Καζάκος και ο Νίκος Παπαδάκης, διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συντονίζει ο Γιάννης Τοπαλιάν, από το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του κόμματος.

Δεύτερο τραπέζι, για τους Θεσμούς και τη Δημοκρατία. Σε αυτό συζητούν η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Όλγα Γεροβασίλη, ο Κωστής Παπαϊωάννου (πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστής Παπαϊωάννου) και ο κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Δημήτρης Χριστόπουλος.

Το τρίτο θεματικό τραπέζι έχει αντικείμενο την Οικονομία, με τη συμμετοχή των τομεαρχών Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Έφης Αχτσιόγλου, και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αλέξη Χαρίτση. Επίσης συμμετέχουν η Ζωρζέτα Λάλη, πρώην διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ο Λόης Λαμπριανίδη, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πρώην γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων. Συντονίζουν ο Μιχάλης Μυτιληνάκης, από το Τμήμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., και η Αναστασία Σαπουνά, από το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής.

Σχετικές ειδήσεις:

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Σε ψηφοφορία ο τρόπος εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής

3ο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Επί τάπητος η εκλογή προέδρου και Κ.Ε. από τη βάση (video)

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος