3ο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Επί τάπητος η εκλογή προέδρου και Κ.Ε. από τη βάση (video)

Η πρόταση Τσίπρα για την απευθείας εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση καθώς και η διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν επί τάπητος τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου του κόμματος.

Μαζί με τη συζήτηση για τη διαδρομή που επιδιώκει να χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση, στο επίκεντρο της 2ης ημέρας του συνεδρίου, έγινε ζωηρός διάλογος επάνω στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα περί εκλογής προέδρου καθώς και των 300 της Κ.Ε. απευθείας από τα μέλη του κόμματος.

«Είναι το αυτονόητο της δημοκρατίας της πολιτικής συμμετοχής του ενεργού πλήθους των μελών που δεν θέλουμε μόνο να ψηφίζει, θέλουμε να συμμετέχει, θέλουμε να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα, αλλά θέλουμε και να ψηφίζει. Θα μπορούσα να πω προτιμώ χίλιες φορές 100 λανθασμένες αποφάσεις των μελών των ενεργών μελών, σε σχέση με μία σωστή απόφαση της κεντρικής επιτροπής», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης δήλωσε: «Θα το πετύχουμε αντιγράφοντας τις διαδικασίες των συστηματικών συστημικών κομμάτων για την εκλογή αρχηγού; Δεν πρέπει να επιλέξουμε την απoϊδεολογικοποίηση και την ασπόνδυλη ταυτότητα στο συνέδριο, η αριστερά πρέπει να πει ξανά όχι».

«Για να τα κάνουμε και να είναι αλλιώς, πρέπει να είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αλλιώς. Για αυτό πρέπει να εκλέξει τον πρόεδρο από τη βάση όλα τα μέλη του και για αυτό πρέπει να εκλέξει κεντρική επιτροπή του από όλα τα μέλη του», τόνισε ο βουλευτής Παύλος Πολάκης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε πως: «Ακούγεται ότι το μείζον είναι πως θα εκλεγεί κεντρική επιτροπή και ο Πρόεδρος, διαφωνώ κατηγορηματικά ένα συνέδριο να μην ολοκληρώνει τη συζήτηση εκλέγοντας το ίδιο την κεντρική επιτροπή στις κατευθύνσεις που το ίδιο θα χαράξει».

«Μικρό είναι το κόμμα που θυμάται την τοπική αυτοδιοίκηση πέντε μήνες πριν από τις εκλογές, γιατί μικρό είναι το κόμμα που δεν θέλει μέλη που δίνουν καθημερινά αγώνες αλλά θέλει στρατό για στελέχη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Οι προτάσεις του προέδρου θα τεθούν σε ψηφοφορία το απόγευμα του Σαββάτου.

Κοινή θέση των ομιλητών στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι πλησιάζει η ώρα της πολιτικής αλλαγής.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης, Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος