Ο Αλ. Τσίπρας για τον Μ. Γκορμπατσόφ: «Τα αν, τα ίσως και τα πως θα τα απαντήσει η ιστορία» (video)

Array

Στα σύγχρονα τείχη του κοινωνικού αποκλεισμού, των κοινωνικών ανισοτήτων του αυταρχισμού και της μισαλλοδοξίας αναφέρθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στην “Αυγή της Κυριακής”, με αφορμή το θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

«Το τείχος του Βερολίνου έπεσε, αλλά νέα τείχη υψώθηκαν στον σύγχρονο κόσμο» τονίζει χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας.

Επίσης ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως: «Στα χέρια του διαλύθηκε το σοσιαλιστικό στρατόπεδο» και «οι ηγέτες που υπήρξαν αρχιτέκτονες της ιστορίας να μην κρίνονται από τη συγκυρία».

Ο Α. Τσίπρας σημειώνει ότι «θα ήταν άδικο και ανιστόρητο να παραβλέψει κανείς δυο σημαντικές παρακαταθήκες από την ηγεσία του: Η πρώτη αφορά το όραμα του τελευταίου ηγέτη της ΕΣΣΔ για έναν ειρηνικό κόσμο, που θα χωράει όλους τους λαούς και τους ανθρώπους. Και η δεύτερη, και ίσως σημαντικότερη, το γεγονός ότι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τη βία για να αναστείλει την ανατροπή του και τις ανατροπές στη χώρα του και τους συμμάχους της, που καμιά σχέση δεν είχαν με τις δικές του προθέσεις.

Και δεν μετέτρεψε το ψυχορράγημα του υπαρκτού σοσιαλισμού σε αιματοχυσία, όπως συνήθως γίνεται όταν τα καθεστώτα γκρεμίζονται και στην  ηγεσία βρίσκονται ηγέτες αυταρχικοί, όπως πολλοί από αυτούς που σήμερα απασχολούν και ταλαιπωρούν τον κόσμο μας.

Για τα παραπάνω και μόνο, πιστεύω ότι ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ αξίζει τουλάχιστον τον σεβασμό μας. Κι όσο για τα μεγάλα ερωτηματικά που τον συνοδεύουν, τα αν, τα γιατί, τα ίσως και τα πώς, αυτά θα τα απαντήσει η Ιστορία».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγή: EΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος