Η Ελλάδα είναι πύλη στην Ευρώπη και το Ισραήλ είναι μια ισχυρή δύναμη στη Μέση Ανατολή, τόνισε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς μιλώντας σε πάνελ στο 1ο Αμερικανικό Μεσογειακό Επενδυτικό Φόρουμ (American Mediterranean Investment Forum) που διοργάνωσε το Joseph Sassoon Group.
Χαρακτήρισε την Ελλάδα και την Κύπρο πολύτιμους εταίρους του Ισραήλ στην περιοχή.
Δήλωσε ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ είναι στρατηγικές και ισχυρές.
Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, είπε πως σήμερα το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) είναι η προτιμώμενη εναλλακτική και το ενδιαφέρον του Ισραήλ εστιάζεται στην εξεύρεση ενός ασφαλούς λιμένα για την είσοδό του στην Ευρώπη και στην Ελλάδα υπάρχουν υποδομές, αναφερόμενος παράλληλα στο σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης των τριών χωρών.
Κατά τον Νόαμ Κατς, υπάρχει αύξουσα επιχειρηματική δυναμική στην Ελλάδα και Ισραηλινοί επενδυτές έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος