Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης για τις παρακολουθήσεις

Array

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης σχετικά με τις παρακολουθήσεις προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», όπου υποστηρίζεται ότι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση οι τηλεφωνικές επικοινωνίες δεκάδων προσώπων, μεταξύ των οποίων κυβερνητικά στελέχη, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και γνωστά πρόσωπα του δημοσίου βίου.

Το πρωί της Δευτέρας (7/11) ο εκδότης της εφημερίδας Ντοκουμέντο Κώστας Βαξεβάνης πέρασε το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, για να στοιχειοθετήσει τα όσα δημοσίευσε η εφημερίδα.

Φρένο από την κυβέρνηση στην τοξικότητα και την σκανδαλολογία

Φρένο στην τοξικότητα που δημιουργείται στην πολιτική ζωη του τόπου με αιχμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τη σκανδαλολογία θα επιχειρήσει να βάλει ο πρωθυπουργός με την τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1 απαντώντας σε όλα τα επίμαχα ερωτήματα.

Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της έχει τοποθετηθεί για το δημοσίευμα της εφημερίδας ντοκουμέντο που αναφέρεται σε παρακολουθήσεις υπουργών, πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών και διευθυντών εφημερίδων κάνοντας λόγο για έλλειψη στοιχείων και τεκμηρίωσης και δείχνοντας το δρόμο της Δικαιοσύνης. Μάλιστα ο κος Οικονομου έχει χαρακτηρίσει φαιδρές τις κατηγορίες αποδίδοντας τες σε προσπάθεια συκοφάντησης του πρωθυπουργού και αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μιλήσει ο ίδιος για την υπόθεση και να μην αφήσει καμία σκιά, καθώς πιστεύει ότι υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια από κέντρα που επιθυμούν να πλήξουν ευθέως την κυβέρνηση και τον ίδιο, θέτοντας σε κίνδυνο την πορεία της χώρας.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Τα «όπλα» του ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα αξιποιήσει στον κατάλληλο χρόνο

Οι μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνουν τονίζουν από την Κουμουνδούρου, και υπογραμμίζουν ότι έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις γύρω από τις παρακολουθήσεις.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης διασταύρωσαν τα ξίφη τους το πρωί (7/11) στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να διερευνηθούν όλα και να έρθουν στο φως.

«Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τέτοιου είδους κείμενα δεν μπορούν χωρίς δεύτερη ματιά να προσπερνώνται. Ως εκ τούτου, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι παρενέβη δικαιοσύνη. Και επειδή διάβασα προσεκτικά το κείμενο του κυρίου Βαξεβάνη, είδα ότι αναφέρεται και σε δύο πρόσωπα τα οποία λέει ότι εμπλέκονται στην υπόθεση και τα οποία δεν μπορούν να διαψευστούν. Είναι λοιπόν απαραίτητο αυτά τα πρόσωπα να παρουσιαστούν εφόσον υπάρχουν στη δικαιοσύνη. Θεωρώ πως αυτό θα συμβεί. Στην ουσία του θέματος τώρα το Predator και όπως και άλλα κακόβουλα λογισμικά κυκλοφορούν στην Ευρώπη και κυκλοφορούν και στην Ελλάδα. Το Predator δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τις ελληνικές αρχές και αυτό δεν ισχύει γιατί το λέει η κυβέρνηση ή γιατί το λένε οι αρχές αλλά ισχύει γιατί η ειδική επιτροπή που έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο για τον έλεγχο της διαφάνειας . Δεν έχει βρει το Predator να χρησιμοποιείται από κρατικές αρχές. Άρα λοιπόν, το ένα στοιχείο είναι αυτό.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι αυτή η συγκεκριμένη λίστα είναι μια λίστα που έχει κυρίως κυβερνητικά στελέχη και καμιά φορά όλο αυτό είναι πραγματικά εξαιρετικά παράλογο, καθώς ορισμένοι εκ των υπουργών που αναφέρονται στη λίστα είναι και μέλη του ΚΥΣΕΑ. Άρα υπάρχει ένα διπλό τσεκάρισμα, ένας διπλός έλεγχος για την ασφάλεια των επικοινωνιών τους. Το τρίτο, το οποίο θέλω να πω, είναι ότι επειδή δεν προσγειωθήκαμε χτες σε αυτή τη χώρα, ο καθένας από εμάς έχει και μια διαδρομή. Ως εκ τούτου, εγώ θα ήθελα απλώς να θυμίσω ότι είναι απαραίτητο να δούμε τη σχέση που διατηρεί ο εκδότης του Documento, ο κ. Βαξεβάνης με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο τη στενή προσωπική αλλά την πολιτική σχέση» είπε μεταξύ άλλων. «Είναι λοιπόν απαραίτητο, εφόσον υπάρχει αυτή η καταγγελία, να υπάρχουν και οι αποδείξεις».

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «Εδώ δεν υπάρχει μια υπόθεση η οποία ξεκινάει με το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο. Έχουν προϋπάρξει μια σειρά γεγονότα και με το χθεσινό δημοσίευμα δίνονται νέες διαστάσεις. Συγκλονιστικές διαστάσεις έχουν υπάρξει μόλις πρόσφατα δημοσιεύματα από την εφημερίδα Το ΒΗΜΑ, τα ΝΕΑ, παλαιότερα από την Καθημερινή που είχε μιλήσει για επτά πολιτικά πρόσωπα» είπε και συνέχισε:« Έχει υπάρξει αποδοχή από τον πρωθυπουργό ότι ήταν λάθος η παρακολούθηση του κυρίου Ανδρουλάκη. Άρα εδώ θα έπρεπε κανείς πραγματικά όχι να υπεκφεύγει, αλλά να προσπαθήσει να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις που δεν έχουν δοθεί. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για να συγκαλύψει την αλήθεια» ανέφερε.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «Από τα ρεπορτάζ έχει φανεί ότι υπήρχε μία συνέργεια ανάμεσα σε κρατικές υπηρεσίες και το Predator. Εγώ χαίρομαι εάν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να απαγορεύσει ολοσχερώς την παρουσία στον ελληνικό χώρο των παρανόμων κακόβουλων λογισμικών παράνομων. Ποτέ στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά δεν είχαμε ένας ευρείας κλίμακας ζήτημα παρακολούθησης του μισού υπουργικού συμβουλίου. Και ειλικρινά θέλω να πω το εξής: Τελικά η κυρία Σπυράκη και τα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα πάρετε αυτό το άγος στις πλάτες σας; Θα καλύψετε αυτή τη στιγμή τον κύριο Μητσοτάκη; Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά η παράταξη όπου ο πρωθυπουργός επικεφαλής θα παρακολουθεί επιχειρηματίες, πολιτικούς αντιπάλους και υπουργούς; Έχουν ξανασυμβεί αυτά μεταπολιτευτικά;».

Η κ. Σπυράκη απάντησε ότι «η ιστορία αυτή, όπως δημοσιεύτηκε, είναι απόλυτη ευθύνη αυτού που τη δημοσιεύει να την τεκμηριώσει. Αν δεν τη τεκμηριώσει, πάει χέρι χέρι με ένα σύστημα λάσπης το οποίο έχει στόχο να υπονομεύσει».

Τέλος ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «με αυτές τις εξελίξεις είναι επιτακτική ανάγκη προσφυγής πια στις κάλπες».

Δημήτρης Μάντζος: Τρεις μήνες μετά, κάποιοι συνειδητοποιούν ότι ζουν στο σκοτάδι, που οι ίδιοι δημιούργησαν

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Μάντζος επανέλαβε ότι «από την αρχή αυτής της υπόθεσης έχουμε κινηθεί απολύτως θεσμικά, στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο. Είναι άλλοι, στη Νέα Δημοκρατία, εκείνοι που ενώ ορκίζονται και επαναλαμβάνουν εμμονικά “όλα στο φως”, επιμένουν να κλείνουν το διακόπτη και -ω του θαύματος- από χθες συνειδητοποιούν ότι ζουν μέσα στο βαθύ, πηχτό σκοτάδι το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν».

Καυτηριάζοντας, εξάλλου, τη στάση της Κυβέρνησης, ο Δημήτρης Μάντζος αναρωτήθηκε «τι έκανε τρεις μήνες η Κυβέρνηση για αυτήν την υπόθεση; Κάνει τα πάντα για να συσκοτίσει και να συγκαλύψει και αίφνης χθες θυμήθηκε την ελληνική Δικαιοσύνη και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου!».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στάθηκε στο απόρρητο, το οποίο «καταχρηστικά επικαλούνται τα κυβερνητικά στελέχη και οι υπάλληλοι της ΕΥΠ», τονίζοντας παράλληλα ότι «εκείνο που εντείνει και επιτείνει την τοξικότητα είναι η έλλειψη μαρτυρικών καταθέσεων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, παρά το αίτημά μας». «Ο μόνος θεσμικός παράγοντας που δεν επικαλέστηκε απόρρητο και είναι ανώτατος δικαστής είναι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, που μάλιστα διαφώνησε με την επίκλησή του», σημείωσε.

Ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε την ότι έπρεπε να έχουν κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής οι κ.κ. Λαβράνος και Μπίτζιος, διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο εταιρειών που διακινούν το Predator, Intellexa και Krikel. «Έπρεπε να έρθουν στη Βουλή και να πουν με πάσα ειλικρίνεια από πότε υπάρχει το Predator στην Ελλάδα, πώς και με ποιους έχει συμβληθεί κάθε εταιρεία, πώς μία εταιρεία μικρού εταιρικού κεφαλαίου παίρνει δουλειές εκατομμυρίων και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ, ποιες είναι οι εκλεκτικές συγγένειες υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ με τη μία από τις δύο εταιρείες; Ποια είναι η πορεία του Predator εδώ στην Ελλάδα; Θα μάθουμε επιτέλους την πλήρη αλήθεια ποτέ;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις ότι κάποιοι επιχειρούν να κρατήσουν υπό ομηρία τον Πρωθυπουργό, ο Δημήτρης Μάντζος αναρωτήθηκε «γιατί κρατούν τρεις μήνες σε ομηρία τον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος;». Ερωτηθείς, στη συνέχεια, γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έσπευσε να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του, ο κ. Μάντζος τόνισε ότι «δεν θα κουραστούμε ποτέ να απαντούμε σε αυτήν την ερώτηση. Δεν υπάρχει επίσημη πρόσκληση προς τον κ. Ανδρουλάκη. Και πώς αλλιώς να υπάρχει; Αφού δεν προβλέπεται! Ούτε η ΑΔΑΕ επιτρέπεται να τον ενημερώσει, ούτε η ΕΥΠ μπορεί, κατά δήλωση του Διοικητή της, ούτε η Εισαγγελέας προβλέπεται».

«Η τοξικότητα και το σκοτάδι υπάρχουν και συντηρούνται στη χώρα μας μέσα από την καταχρηστική επίκληση του απορρήτου και από την άρνηση της πλειοψηφίας να φέρει τους κρίσιμους μάρτυρες στη Βουλή. Σήμερα θα γνωρίζαμε και θα λέγαμε άλλα, αν η Βουλή είχε κάνει τη δουλειά της. Εμείς κινηθήκαμε θεσμικά και στη Δικαιοσύνη και στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή Βουλή και περιμένουμε αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα με τη λίστα προσώπων στην υπόθεση των παρακολουθήσεων – υποκλοπών ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θύμισε ότι «υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνομολογήσει και ψηφίσει όχι μόνο η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το θεσμικό πλαίσιο στο όνομα του εθνικού κινδύνου δεν εξαιρεί κανέναν» και πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» του ΕΡΤ NEWS : «Προφανώς λοιπόν τα δημοσιεύματα ακουμπάν σε πραγματικά γεγονότα και κατά τη γνώμη μας η λίστα είναι πολύ μεγαλύτερη».

ΜέΡΑ25: «Η ολιγαρχία απολύει τον Μητσοτάκη για να ισχυροποιήσειτη θέση της»

Θέση για τις καταιγιστικές εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση των παρακολουθήσεων πήρε το ΜέΡΑ25.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας, το ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι «οι πολίτες γνωρίζουν ότι οι υποκλοπές γίνονταν επειδή «ο πρωθυπουργός ήθελε να ασκεί μέγιστη εξουσία επί των ολιγαρχών-μετόχων της «Μητσοτάκης ΑΕ» μαθαίνοντας τι έλεγαν τόσο μεταξύ τους όσο και στους υπουργούς του ή άλλους πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες».

Η ανακοίνωση:

«Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 το είχε πει στον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή που άνοιξε εκτάκτως στις 22ας Αυγούστου για να συζητήσει το Σώμα τις υποκλοπές: «Δεν έχετε καταλάβει αυτό που όλοι ξέρουμε; Τέλος η πρωθυπουργία σας! Το χειροκρότημα των βουλευτών σας ήταν τόσο θερμό επειδή ήταν… αποχαιρετιστήριο. Είναι το χειροκρότημα το οποίο έρχεται πριν από την αποκαθήλωση ενός Αρχηγού..».

Όλα αυτά όμως δεν ενδιαφέρουν έναν λαό που δεν τα βγάζει πέρα. Που δεκατρία χρόνια τώρα βλέπει το μέλλον των παιδιών του να θυσιάζεται στο βωμό της αισχροκέρδειας ολιγαρχικών συμφερόντων, ντόπιων και ξένων. Που σήμερα είναι αντιμέτωπος με την Νέα Λιτότητα που φέρνει η Ακρίβεια.

Οι δοκιμαζόμενοι πολίτες γνωρίζουν ότι οι υποκλοπές γίνονταν επειδή ο Πρωθυπουργός ήθελε να ασκεί μέγιστη εξουσία επί των ολιγαρχών-μετόχων της «Μητσοτάκης ΑΕ» μαθαίνοντας τι έλεγαν τόσο μεταξύ τους όσο και στους υπουργούς του ή άλλους πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Παρά τις προσπάθειες των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης να τον αποπροσανατολίσει με μια ατέλειωτη σκανδαλοθηρία, ο δοκιμαζόμενος λαός δεν ενδιαφέρεται για τους καυγάδες μεταξύ των ολιγαρχών-μετόχων της «Μητσοτάκης ΑΕ». Ούτε για το ποιον θα διαλέξουν να αντικαταστήσει τον κ. Μητσοτάκη.

Το μόνο που πραγματικά νοιάζει τους δοκιμαζόμενους πολίτες είναι η Ρήξη με την Ακρίβεια, την Φτώχεια, την Στενοχώρια και την Αναξιοπρέπεια – κάτι που προϋποθέτει μετωπική Ρήξη με την Ολιγαρχία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΜέΡΑ25 καλεί όλες και όλους στο πρώτο βήμα αυτής της Ρήξης: Στην μεθαυριανή Πανελλαδική Γενική Απεργία.

Αυτή την Τετάρτη, 9η Νοεμβρίου, ο δοκιμαζόμενος λαός θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στους δρόμους και τις πλατείες για να ορθώσει το ανάστημά του κόντρα σε κάθε έκφανση της ολιγαρχίας, είτε αυτή εκπροσωπείται από τον κ. Μητσοτάκη είτε από κάποιον άλλον εντολοδόχο».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή, Γιάννης Φασουλάς 

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος