Δ. Καιρίδης στο Πρώτο: Χωρίς στοιχεία τα δημοσιεύματα- Να διερευνηθούν τα πάντα (audio)

«Χωρίς στοιχεία, υπάρχουν αυτές οι φήμες και τα δημοσιεύματα. Προφανώς θα πρέπει όλα όπως πάντα, να διερευνώνται και να διερευνηθούν και να δίνονται πάντοτε όλες οι απαντήσεις» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο, Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, όταν ρωτήθηκε για το πρόσφατο δημοσίευμα που κάνει λόγο για συγκεκριμένες παρακολουθήσεις.

«Ο Πρωθυπουργός θα κάνει μια συνέντευξη το βράδυ στο κεντρικό δελτίο τηλεοπτικού σταθμού της χώρας. Φοβάμαι ωστόσο ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο δηλητηριασμένη και τοξική καθ’ οδόν για τις εκλογές, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. Είναι κρίμα, διότι βλέπετε τι γίνεται γύρω μας, την αστάθεια, τα προβλήματα που έχουν άλλες χώρες. Μην μιλήσω για τη Μεγάλη Βρετανία και τον κακό χαμό που έγινε εκεί με την Αριστερά, για το τι πρόκειται να γίνει στην Αμερική τώρα με το νέο Κογκρέσο και βέβαια στην Ιταλία, σχεδόν παντού. Η Ελλάδα ήταν μια νησίδα σταθερότητας μέσα σε αυτή τη θύελλα πραγματικά που ζούμε και χωρίς καθόλου να θέλω να υποβαθμίσω τα ζητήματα δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κράτους δικαίου, που είναι κορυφαία πάντοτε στην προτεραιότητα κάθε φιλελεύθερου, να πω ότι θα είναι κρίμα να μη συζητήσουμε για τα ουσιώδη και να μπούμε σε μια λασπολογία και σκανδαλολογία που θα αποσταθεροποιήσει πολιτικά τη χώρα. Αυτός είναι ο κίνδυνος και θα πρέπει όλοι μαζί και η αντιπολίτευση και τα μέσα να μην πετάξουμε το μωρό μαζί με το νερό, να κάνουμε αυτούς τους διαχωρισμούς μέσα σε αυτή την ακραία πόλωση που βλέπω ότι κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν» σχολίασε ο κ. Καιρίδης.

Σε ό,τι αφορά στην διεθνή επικαιρότητα και στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ο βουλευτής της ΝΔ, σημείωσε πως η Βουλή δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι περνά στον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων «που σημαίνει μια σειρά από πράγματα, τελειώνει η νομοθετική ατζέντα Μπάιντεν, δεν μπορεί να περάσει κανένα νόμο πια για τα επόμενα δύο χρόνια της θητείας του, τελειώνει και η έρευνα για την 6η Ιανουαρίου με αυτήν την ανατροπή, κλείνουν τα θέματα δηλαδή για τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους ως προς αυτό τουλάχιστον το κομμάτι και μπαίνουν σε ένα μεγάλο διχασμό μεταξύ νομοθετικής εξουσίας και εκτελεστικής εξουσίας, σε μια αδράνεια δηλαδή, μια στασιμότητα και μια περιδίνηση».

Η Πενσιλβάνια δεν έχει κλείσει, προσέθεσε, «είναι μια πολύ κρίσιμη πολιτεία, γιατί την έδρα την είχαν οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί είχαν ελπίδες να την γυρίσουν ώστε να δυσκολέψουν την αντεπίθεση των Ρεπουμπλικάνων να κερδίσουν την πλειοψηφία στην Γερουσία». «Είναι πάρα πολύ κρίσιμη η Πενσιλβάνια, όπως είναι η Τζόρτζια, η Νεβάδα, τρεις, τέσσερις πολιτείες που παίζονται και θα κρίνουν τελικά το αποτέλεσμα της Γερουσίας. Πολύ κρίσιμο είναι και ποια πρόσωπα θα εκλεγούν, διότι οι Ρεπουμπλικάνοι κατεβαίνουν με πολλούς ακραίους υποψηφίους, οι οποίοι είναι ενάντια και στο αποτέλεσμα του 2020. Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη αυτή» συμπλήρωσε ο κ. Καιρίδης.

Σε σχέση με τον γερουσιαστή Μενέντεζ, σημείωσε ότι «θα χαρεί που θα εκλεγεί ο γιος του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, είναι σχεδόν βέβαιη η εκλογή του στην παλιά έδρα που είχε αυτός πριν πάει στη Γερουσία». «Από εκεί και πέρα ενδεχομένως να χάσει την προεδρία της Επιτροπής αν χάσουν την πλειοψηφία. Είναι πολύ κακό, παρόλο που υπάρχει μια διακομματική συναίνεση στα ζητήματα Τουρκίας, Ελλάδας, Ανατολικής Μεσογείου Ισραήλ, έχουμε κάνει σπουδαία δουλειά και με τους Ρεπουμπλικάνους. Να θυμίσω ότι τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον υποδέχθηκε στο Κογκρέσο όχι μόνο η Πελόζι και Μενέντεζ, αλλά και ο αρχηγός της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Γερουσία και πάρα πολλοί άλλοι Ρεπουμπλικάνοι. Έχουμε καλλιεργήσει τις σχέσεις και αλίμονο αν η εξωτερική μας πολιτική βασίζεται μόνο στο ένα κόμμα» τόνισε.

Τέλος, αναφορικά με το περιστατικό της απαγόρευσης εισόδου του κ. Τζιτζικώστα στην Τουρκία, ο κ. Καιρίδης, το χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτο» σημειώνοντας ότι εκθέτει την Τουρκία, η οποία θα πρέπει να διερευνήσει τι ακριβώς συνέβη και να δώσει εξηγήσεις. «Οι δικές τους δικαιολογίες είναι ότι πρόκειται για γραφειοκρατικό λάθος, χωρίς πολιτικές προεκτάσεις. Το βέβαιο είναι ότι δυναμίτισαν, ανατίναξαν μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας πήγε ως καλός γείτονας». Επισημαίνοντας ότι την αντιμετώπιση αυτή, την καταδίκασαν εν συνόλω οι Ευρωπαίοι, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε «έχουν μπει σε έναν παροξυσμό στην Τουρκία, πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος