Νέο αίτημα Ράμμου να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών για τους ελέγχους που έχει διεξαγάγει η ΑΔΑΕ

Array

Επανέρχεται στο θέμα της ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

Με τη νέα του επιστολή που έστειλε χθες βράδυ (19/1), ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ γίνεται πιο συγκεκριμένος, όπως άλλωστε ζητούσε και η κυβερνητική πλειοψηφία και εξηγεί ότι θέλει να ενημερώσει την Επιτροπή επι των αποτελεσμάτων ελέγχων σχετικών με ζητήματα απορρήτου που έχει διενεργήσει η ΑΔΑΕ. Επίσης ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να δεσμεύσει τη Βουλή με το αίτημα του να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και πως η επιστολή του αυτονοήτως τίθεται στην τελική κρίση της Βουλής, ενώ εξηγεί ότι ως επικεφαλής της ΑΔΑΕ είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου να ενημερώνει το Κοινοβούλιο στο οποίο λογοδοτεί και ο ίδιος και η Αρχή.

Μένει τώρα να δούμε αν θα συμφωνήσει η πλειοψηφία να καλέσει τον κύριο Ράμμο ή αν θα προσέλθει στη Βουλή μετά από αίτημα της μειοψηφίας.

Στο θέμα του κ. Ράμμου αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου: «Βεβαίως και να έρθει (ο κ. Ράμμος). Το κοινοβούλιο και η Δημοκρατία έχουν κανόνες. Ο κανονισμός της λέει ότι δεν μπορεί οποιοσδήποτε να στέλνει μία επιστολή και να λέει να σας ενημερώσω».

Εξελίξεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από τις παρακολουθήσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Inside story πάνω από 20 πρόσωπα παρακολουθούνταν με το κακόβουλο λογισμικό Predator, σύμφωνα με την έρευνα της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που συνεχίζεται. Οι 20 στόχοι έχουν λάβει σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάνω από 40 γραπτά μηνύματα δολώματα. Με αφορμή αυτές τις αποκαλύψεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών να καλέσει η Επιτροπή τον επικεφαλής της Αρχής Προστασίας, τον κύριο Μενουδάκο. Η απάντηση του κυρίου Μπούρα ήταν ότι δεν έχει γνώση του θέματος, οπότε θα πρέπει οι βουλευτές να υποβάλλουν συγκεκριμένο αίτημα όπως προβλέπει ο Κανονισμός.

«Το πουλόβερ της εκτροπής του κ. Μητσοτάκη ξηλώνεται κάθε μέρα. Όσες χυδαίες απόπειρες συγκάλυψης και αν επιχειρήσει, όσο και αν κάνει κουρέλι ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα, δεν πρόκειται να διασωθεί» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Ακόμα 20 πρόσωπα παρακολουθούνταν με Predator από το παρακράτος Μητσοτάκη – Θέλει δε θέλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα καταφέρει να φιμώσει την ΑΔΑΕ»

Μία μέρα μετά το αντισυνταγματικό μπλόκο της ΝΔ στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ κ. Ράμμο για να μην ενημερώσει για τα ευρήματα των ερευνών του γύρω από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ σε πολιτικά πρόσωπα, αξιωματικούς και δημοσιογράφους, μια νέα αποκάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει το σκοτεινό και βαθιά αντιδημοκρατικό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα από το insidestory.gr η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει επισήμως επιβεβαιώσει πως ταυτοποίησε τουλάχιστον 20 πρόσωπα που «μολύνθηκαν» με το κακόβουλο λογισμικό Predator και παρακολουθούνταν από το παρακρατικό κέντρο του Μεγάρου Μαξίμου.

Το πουλόβερ της εκτροπής του κ. Μητσοτάκη ξηλώνεται κάθε μέρα. Όσες χυδαίες απόπειρες συγκάλυψης και αν επιχειρήσει, όσο και αν κάνει κουρέλι ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα, δεν πρόκειται να διασωθεί. Θέλει δε θέλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα καταφέρει να φιμώσει την ΑΔΑΕ. Η αλήθεια του καθεστώτος του θα αποκαλυφθεί».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Συνταγματικό χρέος της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί άμεσα το αίτημα του προέδρου της Αμεξάρτητης Αρχής

«Ο χαρακτηρισμός από τον Πρόεδρο της Βουλής ως «αυτόκλητου καλεσμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» του Προέδρου της ΑΔΑΕ, όπως και η όλη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας έναντι της Ανεξάρτητης Αρχής, συνιστούν μέγιστη θεσμική απρέπεια.

Το αίτημα του κ. Ράμμου αποτελεί άσκηση αρμοδιότητας με βάση το Σύνταγμα και κατά το άρθρο 8 παρ. 6 του νόμου 5002/2022.

Είναι, δε, άκρως εντυπωσιακό ότι την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής αρνούνται όσοι με πάθος υποστήριζαν μια παράνομη κυβερνητική ενημέρωση «στο αυτί» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, τον περασμένο Αύγουστο.

Την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας insidestory.gr η ΑΠΔΠΧ φέρεται να έχει πιστοποιήσει την παγίδευση 20 προσώπων με το λογισμικό Predator, είναι συνταγματικό χρέος της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί άμεσα το αίτημα του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Διαφορετικά θα φέρει βαριά ευθύνη απέναντι στο κράτος δικαίου και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Το ζήτημα των παρακολούθησεων σχολίασε και το ΜέΡΑ25: «Τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας για “αυτόκλητους καλεσμένους” σχετικά με την πρόθεση του Προέδρου της ΑΔΑΕ, να εισφέρει στη Βουλή τα στοιχεία που συνέλεξε ως όφειλε, για τις παρακολουθήσεις που πραγματοποιούσε η ΕΥΠ υπό τον κ. Μητσοτάκη, επιβεβαιώνουν με τον εκκωφαντικότερο τρόπο την επιλογή του ΜέΡΑ25 να αποσύρει την εμπιστοσύνη από το πρόσωπο του, ήδη από τις 8 Απριλίου του 2022.

Τότε που ο κ. Τασούλας, ως Πρόεδρος της Βουλής, δεν προστάτευσε τη Βουλή των Ελλήνων όταν ο κ. Ζελένσκι την μετέτρεψε σε θέατρο αισχρής ναζιστικής προπαγάνδας, με τη γνωστή ομιλία του Ουκρανού Χρυσαυγίτη του τάγματος Αζόφ.

Ο κ. Τασούλας τότε, όχι μόνο δε διέκοψε τη σχετική συνεδρίαση, ως είχε ιερή υποχρέωση λόγω της προσβλητικής για το Κοινοβούλιο φιέστας Ζελένσκι-Αζόφ, αλλά στη συνέχεια, χειροκροτούσε κιόλας όρθιος μαζί με τον κ. Μητσοτάκη την ναζιστική φιέστα.

Είναι, λοιπόν, σαφές πως ο κ. Τασούλας, είναι παντελώς ακατάλληλος και επικίνδυνος για αυτό τον θεσμικό ρόλο, κάτι που δυστυχώς συνεχίζει να αποδεικνύει καθημερινά λειτουργώντας όχι ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, αλλά ως επιτελάρχης του Επιτελικού Παρακράτους των υποκλοπών και των κλοπών της Μητσοτάκης Α.Ε., συμμετέχοντας πλέον ενεργά και στην συγκάλυψη των παρακολουθήσεων που έκανε ο κ. Μητσοτάκης».

Ελληνική Λύση: Η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει τις ανεξάρτητες αρχές για να μοιράζει αργομισθίες εκατοντάδων εκατομμυρίων 

Η Ελληνική Λύση σημειώνει ότι «Η πεισματική άρνηση της Ν.Δ. να επιτρέψει σε μία από τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές όπως η ΑΔΑΕ, να επιτελέσει το συνταγματικό της καθήκον, ενημερώνοντας την Βουλή των Ελλήνων στην οποία λογοδοτεί για το σκάνδαλο των υποκλοπών, επιβεβαιώνει τις διαχρονικές καταγγελίες της Ελληνικής Λύσης».

Και συνεχίζει: «Η Ν.Δ. θέλει τις ανεξάρτητες αρχές, οι οποίες κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ετησίως στον ελληνικό λαό, μόνο για να εξασφαλίζει αργομισθίες στα «δικά της παιδιά», εις βάρος των Ελλήνων.

Η ελεγχόμενη Ν.Δ. δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμποδίζει τόσο την λειτουργία της ΑΔΑΕ, όσο και την ενημέρωση του κοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της».

Ρεπορτάζ: Εμανουέλα Αργείτη ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος