Νέα Υόρκη: Ακυρώνεται η ξενάγηση Μητσοτάκη από τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής δεν θα μεταβεί στο Ground Zero όπου επρόκειτο να τον ξεναγήσει στην νεόδμητη εκκλησία του Αγίου Νικολάου ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Επισήμως ως αιτία της αναβολής προβάλλεται η προσθήκη στο πρόγραμμα του κ.Μητσοτάκη συνάντησης με τη διευθυντική ομάδα της Wall Street Journal .

Ωστόσο, είναι έκδηλη η δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την παρουσία του κ.Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού τη Τουρκίας», παρουσία του Ερντογάν και του Τατάρ.

«Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Ελπιδοφόρου, η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της», ανέφερε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ανοίκειο και αντιθεσμικό» χαρακτήρισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος το ύφος της κριτικής της κυβέρνησης προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, με αφορμή τις σημερινές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου.Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι:«θεωρεί επιβεβλημένο να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, παρά τις επιφυλάξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Εκεί, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την δυνατότητα, να ασκήσει κριτική, όπως εκτιμά, αλλά και με τον τρόπο που προσήκει. Σε διαφορετική περίπτωση, η ζημία από τις ανοίκειες δηλώσεις της κυβέρνησης θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος