Νέα σελίδα στις ελληνογερμανικές σχέσεις – Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Σολτς στην Ελλάδα

Νέα σελίδα στις ελληνογερμανικές σχέσεις σηματοδοτεί η επίσκεψη Σολτς στην Ελλάδα.

Όπως σχολιάζει ο δημοσιογράφος, ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βερολίνο, Γιώργος Παππάς, καλεσμένος στο στούντιο της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» «έχουμε ένα νέο αέρα στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Το είχαμε δει με την Μπέρμποκ, το βλέπουμε αυτή τη φορά και με την επίσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς και αποτυπώνεται και στον τρόπο που είδαν και οι Γερμανοί αυτή την επίσκεψη».

Όπως αναφέρει, το Spiegel εστιάζει στην επίσκεψη Σολτς στην Ακρόπολη αλλά και στο πόσο εντυπωσιασμένος ήταν ο γερμανός καγκελάριος.

«H ουσία αυτής της επίσκεψης είχε, σε ότι αφορά το θέμα της Τουρκίας, μια καθαρή τοποθέτηση του Σολτς σε ό, τι αφορά την καταδίκη της επιθετικότητας της Τουρκίας και μάλιστα είτε με συγκαλυμμένες ή όχι στρατιωτικές απειλές. Αυτή η αναφορά ήταν σημαντική βέβαια για μας. Εμείς επειδή εστιάζουμε στην καταδίκη του Ερντογάν, παραβλέπουμε και άλλες παραμέτρους αυτής της δήλωσης που έκανε ο Σολτς σε συνέντευξή του στα “ΝΕΑ” που είπε ότι θα πρέπει οι δύο χώρες να τα βρουν στη βάση βεβαίως του διαλόγου και του διεθνούς δικαίου και εκεί ο ίδιος προσφέρεται για οποιαδήποτε μεσολάβηση, στο βαθμό που αυτό χρειαστεί».

Η εφημερίδα «Handelsblatt» εστιάζει στα εξοπλιστικά και στα τεθωρακισμένα Marder που θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη. «Είναι για τον ίδιο τον Σολτς η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της επιλογής που είχε κάνει για αυτή την κυκλική ανταλλαγή στήριξης της Ουκρανίας». «Τα Marder θα κατευθυνθούν στον Έβρο. Διότι εκεί κρίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ότι θα είναι πιο χρήσιμα» ξεκαθάρισε χθες (27/10) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ αναφέρει μεταξύ άλλων ακόμα ότι η Γερμανία προχωρεί και προωθεί τέτοιου είδους κυκλικές ανταλλαγές και με την Τσεχία και με τη Σλοβακία. «Δεν ξέρω εάν θα βάλει στο πρόγραμμα και άλλες χώρες, γιατί σημασία έχει να έχουν αυτές οι χώρες όπλα τα οποία μπορούν οι Ουκρανοί να τα χρησιμοποιήσουν άμεσα».

Πηγή: ΕΡΤ, Συνδέσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος