Νέα αντιπαράθεση Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχουν βάλει τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών, τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και ο άγριος ξυλοδαρμός αστυνομικού.

Με αφορμή το βίντεο που δημοσιοποίησε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με πλάνα από ενέργειες αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη, και τίτλο “Λυμένα χέρια | Δεμένη Δημοκρατία. Λέμε όχι στην Αστυνομοκρατία”, η ΝΔ καταλογίζει στη νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι “δεν είδε πουθενά τα λυμένα χέρια εκείνων που έκαναν δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στο δρόμο” και προσθέτει “Τόσο πολύ καταδικάζουν την επίθεση! Ντροπή για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα”.

Ο ολισθηρός κατήφορος της έντασης πρέπει να τελειώσει εδώ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας καταλογίζοντας διχαστικές πρακτικές στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός είχε “φωτογραφίσει” τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο για κοινωνική όξυνση.

“Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία” είχε επισημάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω”.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει “Πιστεύω βαθιά ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες είναι η ενότητα και η κοινωνική ομοψυχία. Στη δημοκρατία, εγγυητής αυτής της ενότητας είναι ο πρωθυπουργός, που οφείλει πάντα να ενεργεί με γνώμονα τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης. Δυστυχώς όμως, ο κύριος Μητσοτάκης έχει αποτύχει στην αποστολή του” και τονίζει “Καλώ τον κύριο Μητσοτάκη να σταματήσει να επενδύει στο διχασμό. Η Ελλάδα του 2021 δεν θα επιστρέψει στη δεκαετία του 1950. Έχουμε την ευθύνη να μην το επιτρέψουμε, έχουν την ευθύνη να μην το συνεχίσουν”.

«Όλοι οι Έλληνες έχουν διαπιστώσει και διαπιστώνουν καθημερινά ποιος επενδύει στον διχασμό και την πόλωση. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, είναι τα έργα που μετρούν. Και τα λόγια του που τον συνοδεύουν» απαντά η κυβέρνηση, διά της Αριστοτελίας Πελώνη, στον Αλέξη Τσίπρα για τη δήλωσή του να σταματήσει ο πρωθυπουργός «να επενδύει στο διχασμό». Και προσθέτει “Το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» όχι μόνο δεν το ξέχασε, αλλά συνεχίζει στον ίδιο δρόμο”.

“Η αδιέξοδη και επιθετική για την κοινωνία πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που γεννά τις αντιδράσεις. Ο κ. Μητσοτάκης ποντάρει στην καταστολή και στον αυταρχισμό για να ξεφύγει από την αποτυχία του σε πανδημία και οικονομία” υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

Πυρά τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει “Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, ως λύση στα δικά τους αδιέξοδα, διαμορφώνουν συνειδητά το πλαίσιο μιας διχαστικής εκλογικής αναμέτρησης. Ο ένας γιατί αποδεικνύεται αδύναμος και αναποτελεσματικός να διαχειριστεί την υγειονομική και οικονομική κρίση. Ο άλλος γιατί επιχειρεί και πάλι να καλύψει την απουσία πολιτικής, με την όξυνση και τον λαϊκισμό”.

Επικριτική προς την κυβέρνηση είναι η θέση του ΚΚΕ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος επισημαίνει: “Ό,τι και να κάνετε, όσο και αν αξιοποιήσετε ύποπτους μηχανισμούς για να συκοφαντήσετε το κίνημα, για να επιβάλλετε τη λογική νόμος και τάξη, αυτό δε θα γίνει”.

“Στο τέλος Λέμε όχι στο διχασμό των Ελλήνων, ναι στην ενότητα” σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

“Υπάρχει τις τελευταίες μέρες, ένα νέο φακέλωμα των πολιτών ακόμα και με κοινωνικά και πολιτικά φρονήματα από την ΕΛ.ΑΣ., το οποίο μάλιστα κάποιος επεξεργάζεται, ώστε αν χρειαστεί να φτάσει ένα πλήρες «βιογραφικό» στην Κυβέρνηση” αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, την Παρασκευή θα διεξαχθεί η εφ΄όλης της ύλης συζήτηση για τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος