ΝΔ: Η ψήφος Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα – Το θέμα της άμβλωσης έχει λυθεί εδώ και δεκαετίες

Η ΝΔ πήρε αποστάσεις από την θετική ψήφο του ευρωβουλευτή της Στ. Κυμπουρόπουλου σε ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για την προστασία της ζωής του παιδιού, κίνηση που προκάλεσε και αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή της δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του, υπενθυμίζοντας ότι διαχρονικά και σταθερά έχει εχει ξεκάθαρη θέση για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο θεωρεί ότι ” πρόκειται μόνο για την κορυφή του παγόβουνου για τη στάση της κύβερνησης απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα. Να αφήσει τα μισόλογα για την ακραία, υπερσυντηρητική επιλογή όπως την χαρακτήρισε κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για σπεκουλα του ΣΥΡΙΖΑ και διευκρίνισε ότι δεν ψήφισε, ούτε θα ψήφιζε κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών. Χωρις να αμφισβητεί το δικαίωμα στην άμβλωση εξήγησε ότι θέλει να δώσει και το δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει. Σε προσωπικούς τόνους ανέφερε στα Παραπολιτικά : Σκέφτομαι λίγο το θέμα και από αυτή τη θέση που σίγουρα με επηρεάζει, αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι;

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος