Ν. Παππάς στην ΕΡΤ: Συμφέρον και των εταίρων να περάσουμε σε αναπτυξιακή τροχιά (video)

Στα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η συμφωνία στο Eurogroup, αναφέρθηκε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή Επτά. Η απόφαση του Eurogroup αφήνει σε όλους ξεκάθαρα συμπεράσματα, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Για πρώτη φορά μπαίνει ρήτρα ανάπτυξης, η οποία μετατοπίζει το χάρτη συμφερόντων εντός της ΕΕ, διότι καθιστά τους εταίρους μας συμμέτοχους, σημείωσε.

Όπως εξήγησε ο στόχος της εξυπηρέτησης τους χρέους κάμπτεται από την ρήτρα της ανάπτυξης, που σημαίνει ότι θα έχουν και οι εταίροι συμφέρον εάν αποπληρωθεί το χρέος που μεταφέρθηκε με το PSI από τον ιδιωτικό χώρο στο Δημόσιο, εξήγησε.

«Έχουν και αυτοί κάθε κίνητρο για να περάσει η Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά, και αυτό αποτυπώνεται και στην απόφαση του Eurogroup», πρόσθεσε ο Ν. Παππάς.

«Η Ευρώπη παίρνει πια επάνω της κάποιες ευθύνες», συνέχισε ο Ν. Παππάς, αναφερόμενος και στις θέσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας ότι είναι επικεφαλής ενός Οργανισμού ο οποίος έχει πέσει έξω αρκετές φορές.

«Υπάρχει ένας καθαρός διάδρομος», συμπλήρωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι μια έξοδος στις αγορές πρέπει να γίνει με προσοχή. «Η έξοδος στις αγορές είναι ένα εργαλείο, δεν είναι ο τελικός σκοπός», τόνισε, «δεν χρειάζεται προχειρότητα όπως έγινε και στο παρελθόν».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υπογράμμισε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Αυτός ήταν ο μόνιμος σχεδιασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία πόνταρε στο να μην υπάρξει συμφωνία», προσέθεσε ο Νίκος Παππάς, «σενάριο το οποίο διαψεύσθηκε εκκωφαντικά». Υπάρχει δομικό πρόβλημα στη ΝΔ, προσπαθεί να προκαλέσει ναυάγιο για να κάνει το ναυαγοσώστη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο τηλεοπτικό τοπίο ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, μίλησε για ραγδαίες αλλαγές, ενώ για την τροπολογία που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και, ουσιαστικά προαναγγέλλει την έναρξη της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Ν. Παππάς είπε ότι όντως έχουν υπάρξει καθυστερήσεις, καθώς υπήρχε η τεχνογνωσία από την προηγούμενη προκήρυξη.

Βρισκόμαστε σε ένα σημείο, είπε ο Ν. Παππάς, όπου και το ΕΣΡ δεν θα θέλει να μείνει στην ελληνική ιστορία των ΜΜΕ, όπως τα προηγούμενα μέλη του, κάνοντας αναφορές σε αδράνεια και σκανδαλώδεις παραλήψεις. Ο Ν. Παππάς επανέλαβε ότι το προηγούμενο ΕΣΡ δεν είχε νόμιμη σύνθεση κάτι για το οποίο, είπε, μας δικαίωσε και η απόφαση του ΣτΕ.

Για τη DIGEA και την έλλειψη σήματος σε αρκετές περιοχές της χώρας, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ έκανε λόγο για διπλό μαύρο, γιατί εκτός από το μαύρο στην ΕΡΤ υπήρξε και το μαύρο στις δύσκολα προσβάσιμες περιοχές, σημειώνοντας ότι ένας ιδιωτικός φορέας δεν έχει κίνητρο για τη σωστή μετάδοση του σήματος στις δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας.

«Τώρα είμαστε στη διαδικασία βελτίωσης των κεραιοσυστημάτων της χώρας και με τη δορυφορική τηλεόραση είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τα κενά», πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανακοινώνοντας πως τη Δευτέρα θα βρεθεί στην Τήλο για σχετική δράση, είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ο τρόπος κάλυψης του συνόλου της Επικράτειας. Πιο συγκεκριμένα, για τη σύμβαση με τη DIGEA, ο Ν. Παππάς είπε υπάρχουν ρήτρες στη σύμβαση που πρέπει να τηρηθούν, ωστόσο τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης από την ΕΡΤ, ενός δικού της δικτύου.

Σχολιάζοντας τα περί επηρεασμού του εκδοτικού τοπίου από την κυβέρνηση, ο Ν. Παππάς μίλησε για αστήρικτες κατηγορίες τις οποίες αξιοποίησαν ΝΔ και διάφορα επιχειρηματικά κέντρα, τα οποία ακόμα επωφελούνται των δημοσίων συχνοτήτων, τη στιγμή που η κυβέρνηση πήγε απλά να εφαρμόσει τον νόμο στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Μιλώντας για την ΕΡΤ ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι δέχεται βέλη λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων, καθώς ορισμένοι έχουν διαλέξει τον ρόλο του υπερασπιστή συγκεκριμένων συμφερόντων που λυμαίνονται τα ραδιοτηλεοπτικά. Η ΕΡΤ είναι αναντικατάστατη περιουσία του ελληνικού λαού, προσέθεσε ο Ν. Παππάς, σημειώνοντας ότι με το άνοιγμα εκ νέου της ΕΡΤ, η διοίκηση είχε ένα τιτάνιο έργο για να την ξαναστήσει στα πόδια της, προσθέτοντας ότι διαψεύσθηκαν όσοι είπαν ότι δεν θα προχωρήσει οικονομικά. «Η ΕΡΤ πρέπει να κάνει τα βήματα για να μπει στην ψηφιακή εποχή γιατί έχει το εκτόπισμα να το κάνει» τόνισε κλείνοντας ο υπουργός.

Τέλος, απαντώντας αστειευόμενος το πότε θα φορέσει και ο ίδιος γραβάτα, σχολίασε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για κάτι τέτοιο.

Πηγή ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος