Ν. Παπαθανάσης: Προτεραιότητα η στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας (video)

Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης και θα συνεχιστεί για όσο χρόνο απαιτηθεί, επεσήμανε στην ΕΡΤ ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ενημερώνοντας ότι το Ταμείο Εγγυοδοσίας ξεκινάει άμεσα αυτή την εβδομάδα, την καταβολή στις επιχειρήσεις που έχουν εγκριθεί, με μεγαλύτερο ποσοστό  χρηματοδότησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ο κ. Παπαθανάσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικευμένου lockdown, δεν δεσμεύτηκε για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης  στα καύσιμα, επισημαίνοντας όμως ότι φέτος το επίδομα θέρμανσης θα καλύψει και το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Ακόμη και εν μέσω κρίσης υπάρχει ισχυρό  ενδιαφέρον από επενδυτές, διαβεβαίωσε ο κ. Παπαθανάσης, επισημαίνοντας ότι η επένδυση της Microsoft, έδωσε ένα μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα ότι η χώρα είναι πυλώνας σταθερότητας και ανάπτυξης. 

Καθησυχαστικός ότι “η ελληνική κυβέρνηση έχει κρατήσει από την πρώτη στιγμή πυρομαχικά για να βγούμε στην απέναντι όχθη“, εμφανίστηκε ο κ. Παπαθανάσης, εκτίμησε ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στο 7,5% το -21 ενώ όσον αφορά την Κοζάνη και τη Μεγαλόπολη τόνισε ότι “δουλεύουμε πάνω στο νέο Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων. Στις περιοχές που “τρέχουν” οι απολιγνιτοποιήσεις, ένα σχήμα που επενδύει σε αυτές τις περιοχές θα μπορούσε να λάβει έως και  75% ενίσχυση”.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης: ” Συνεχίζουμε και  ανακοινώνουμε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας . Αυτή τη στιγμή η επιστρεπτέα προκαταβολή καταβάλεται, το Τεπίχ καταβάλλεται, το Ταμείο Εγγυοδοσίας ξεκινάει άμεσα αυτή την εβδομάδα την καταβολή τις επιχειρήσεις που έχουν εγκριθεί, έρχεται και η τέταρτη επιστρεπτέα προκαταβολή με σημαντικό κομμάτι μη επιστρεπτέο.

Για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα επεσήμανε ότι Φέτος έχουμε επίδομα θέρμανσης που συμπεριλαμβάνει και το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Έχουμε έναρξη της περιόδου, με 23% χαμηλότερο κόστος στο κομμάτι του πετρελαίου. Δεν μπορώ να σας μιλήσω για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης γιατί αυτός κινείται μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών στόχων.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό εν μέσω κρίσης διαβεβαίωσε ο κ. Παπαθανάσης “Η επένδυση της Microsoft, δίνει  ένα μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα ότι αυτή η χώρα είναι ένας πυλώνας σταθερότητας για σήμερα και για αύριο” επεσήμανε και ενημέρωσε ότι “υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον και για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα ναυπηγεία Ελευσίνας προχωρούν, αλλά έχουμε ισχυρό ενδιαφέρον και τελικά θα καταλήξει και η νέα λειτουργία της ελληνικής βιομηχανίας οχημάτων στη Θεσσαλονίκη“.

Για την επένδυση στο Ελληνικό, τόνισε ότι συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις και οι πρόδρομες εργασίες. “Το Ελληνικό είναι πλέον μία υπόθεση που τρέχει. Το να συζητάμε για αυτό, είναι για να βλέπουμε την πρόοδο των εργασιών του επεσήμανε και ενημέρωσε πως “ήταν κομβικό σημείο η υπόθεση του Καζίνο, κατατέθηκε προσφορά πέντε φορές μεγαλύτερη από το κατώτατο όριο, κατατέθηκαν 150 εκατομμύρια. Με την υπογραφή το ελληνικό δημόσιο παίρνει 150.εκατ. ευρώ”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ