Ν. Μπίστης: Συγκροτείται η νέα Κ.Ο., άμεσα θα ανακοινωθεί και το όνομά της – Απευθυνόμαστε στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη

Τις άμεσες εξελίξεις μετά το σκηνικό της διάσπασης φωτογράφισε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μπίστης, σημειώνοντας πως σε λίγες ώρες θα υπάρχει πλήρη εικόνα και το ίδιο σύντομα θα γίνει γνωστή ακόμη και η ονομασία της νέας ομάδας. Μάλιστα σε άλλο σημείο – χωρίς να ανοίξει πλήρως τα «χαρτιά» του αποκάλυψε πως το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι μία ή δύο λέξεις.

Ακούγοντας το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Φοίβου Κλαυδιανού επιβεβαίωσε πως στις ηγετικές θέσεις θα βρίσκονται ο Αλέξης Χαρίτσης ως επικεφαλής της νέας ΚΟ και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Ενώ ερωτηθείς για την «απουσία» της Αχτσιόγλου από τις θέσεις τόνισε πως «δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο ρόλο να της αποδοθεί. Είναι ένα κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής ζωής και του υπό διαμόρφωση χώρου» κάνοντας παράλληλα κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας όμως πως δεν θα γίνουν βιαστικές κινήσεις ως προς τον νέο φορέα γιατί στόχος δεν είναι «μια συνένωση θραυσμάτων του προηγούμενου ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να έρθουνε δυνάμεις και κυρίως κόσμος ο οποίος τα τελευταία χρόνια μέσα από την απογοήτευση, μέσα από την κούραση έχει αποστρατευτεί».

«Εμείς δεν θέλουμε ένα κόμμα το οποίο θα είναι στη γωνία του. Απλώς να κοιτάει την ταυτότητά του. Θέλουμε ένα κόμμα το οποίο φαίνεται αυτή τη στιγμή μεγαλόπνοο και υπερφίαλο και προφανώς δεν είναι του άμεσου μέλλοντος, αλλά στη στόχευσή μας είναι η κυβερνώσα Αριστερά που για να είναι κυβερνώσα πρέπει να είναι Αριστερά».

Ερωτηθείς για τις ευρωεκλογές ο κ. Μπίστης τόνισε πως «θα κατέβει σχηματισμός ο οποίος θα είναι από αυτούς που συγκροτούν σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα και ακόμα ευρύτερο. Τώρα αν θα έχει συγκροτηθεί τυπικά κόμμα πριν από τις ευρωεκλογές, είναι κάτι που δεν το έχουμε αποφασίσει».

Ερωτηθείς για το πώς θα γίνει διακριτή η διαφοροποίησή του νέου φορέα από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπίστης τόνισε «με τις πολιτικές θέσεις» υπογραμμίζοντας πως «ήδη αυτό το δίμηνο κάθε αριστερός και αριστερή που παρακολουθεί τον κεντρικό πολιτικό λόγο της ηγεσίας και ιδιαίτερα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν χαώδεις διαφορές που έχουν σχέση όχι μόνο με την ταυτότητα αλλά και τον πολιτικό προσανατολισμό».

«Απελευθερώνονται οι πάντες. Και ο κ. Κασσελάκης αυτά που είπε στο ΣΕΒ να τα υλοποιήσει, που είναι η πολιτική του γραμμή και εμείς να αξιοποιήσουμε την πολιτική μας» ενώ σημείωσε πως το μέτωπό τους πρωτίστως – όχι αποκλειστικά – θα είναι απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως θα αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και τα άλλα πολιτικά κόμματα.

«Απευθύνομαι στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη. Ξεκινάμε από την Αριστερά, ήμασταν οχυρωμένοι στην Αριστερά και κοιτάμε την ευρύτερη προοδευτική» τόνισε επιπλέον.

Μεταξύ άλλων και με αφορμή με άρθρο του Γιώργου Τσίπρα στο οποίο «μιλάει προσβλητικά για τις Πρέσπες αναδεικνύει τις πολιτικές διαφωνίες που υπάρχουν και αυτοδιαψεύδεται» ενώ πρόσθεσε πως «είναι γνωστό ότι ένα τμήμα της ηγετικής ομάδας έχει έντονες εθνικιστικές τάσεις. Υπήρχαν πάντα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν μειοψηφικές. Τώρα έρχονται στην επιφάνεια ως ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι πολιτική διαφωνία».

Ερωτηθείς σχετικά με τη «δύσκολη στάση» στην οποία θα βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας ο κ. Μπίστης τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την ευθύνη αυτή και άνοιξε τις διαδικασίες. Πιστεύω ότι δεν θα είναι ευτυχής αυτή τη στιγμή με την εξέλιξη και πιστεύω ότι άργησε να παρέμβει». Ενώ αναφορικά με το εάν φέρει ευθύνη για όσα έχουν συμβεί τόνισε πως «όλοι έχουμε κάποια ευθύνη. Πιστεύω ότι πονάει τον χώρο, δεν μπορεί να είναι αλλιώς και πιστεύω ότι δεν είναι σε πολύ ευχάριστη θέση».

Ερωτηθείς για μια πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μπίστης έκανε λόγο για προγραμματικές προϋποθέσεις τονίζοντας πως «δεν είναι τόσο απλό» και σημείωσε πως «αυτό που χρειάζεται είναι πρώτα να μιλήσουμε, να αποκαταστήσουμε «σχέσεις εμπιστοσύνης», να βρούμε την προγραμματική βάση όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ, αλλά με όσες δυνάμεις πράγματι έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και μπορούν να δημιουργήσουν ένα σαφές μέτωπο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος