Ν. Κασιμάτη: Η κριτική να είναι πολιτική, όχι δολοφονία χαρακτήρα – Αν ζητούσαν συγγνώμη για όσα είπαν εναντίον του Στ. Κασσελάκη όλα θα μπορούσαν να γίνουν

«Η γνώμη μου ήταν διαχρονικά ότι το πρόβλημά μας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ζήτημα προέδρου, ούτως ώστε τώρα να προτάσσεται» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ενώ πρόσθεσε αναφορικά με τα αίτια της ήττας πως «Χάσαμε λόγω λανθασμένων ή άστοχων πολιτικών επιλογών και θέσεων, τις οποίες ουδέποτε στην πραγματικότητα πατήσαμε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων, όπως θα έπρεπε να έχει γίνει από το 2019 σε σχέση με τα αίτια της ήττας. Αυτό θεωρώ, εμβάθυνε και και είδαμε τα αποτελέσματά του το 2023».

Σε κάθε περίπτωση η πολιτική συζήτηση έπρεπε να έχει ξεκινήσει τουλάχιστον αμέσως μετά τις εκλογές. Δεν ξεκίνησε. Προχωρήσαμε σε εκλογή προέδρου. Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη με μια απολύτως δημοκρατικά νομιμοποιημένη διαδικασία από τη βάση του κόμματος. Αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους και να υπάρχει βεβαίως ευπρέπεια στον τρόπο με τον οποίο ασκείται κριτική. Η κριτική να είναι πολιτική και όχι να είναι προσωπική ή με στόχο τη δολοφονία χαρακτήρα.

Κατά τα άλλα η κ. Κασιμάτη κράτησε «κλειστά τα χαρτιά» τονίζοντας σχετικά με το τι ειπώθηκε χθες στο Εκτελεστικό Γραφείο πως «όλα μπορούν μεταξύ συντρόφων να λυθούν» και ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα μπορούσε να πει κάτι το οποίο ο πρόεδρος δεν έχει πει δημόσια.

Ερωτηθείς σχετικά με την άποψη Τσακαλώτου πως «η άρση των διαγραφών είναι προϋπόθεση για την ενότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αν ζητούσαν συγγνώμη κάποιοι για όσα είπαν εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, με τον τρόπο και τη σφοδρότητα που τα είπαν, με χαρακτηρισμούς χωρίς πολιτικό περιεχόμενο όλα θα μπορούσαν να γίνουν».

Ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως σαφώς διαφωνεί με όσα ειπώθηκαν από ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας «με τι να συμφωνήσω; Ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι υπό τον έλεγχο της ολιγαρχίας; Όχι, φυσικά και δεν το δέχομαι αυτό. Το αποκρούω με τη μεγαλύτερη σφοδρότητα που μπορώ να το κάνω».

«Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγο πριν την αυγή. Είναι η αλήθεια ότι ερχόμαστε από μια μεγάλη ήττα με μεγάλες εσωκομματικές αναταράξεις που πιστεύω ότι με τη βοήθεια των ψυχραιμότερων θα επιλυθεί ως θέμα» σημείωσε μεταξύ άλλων .

Επιπλέον, ερωτηθείς στις κατηγορίες Σκουρλέτη περί τρολ ανέφερε πως μεταξύ άλλων πως θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αποδεχθεί αυτό που λέει και υπογραμμίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση αυτή η συζήτηση θα πρέπει να γίνει μέσα στα όργανα του κόμματος».

Τέλος ερωτηθείς για την κριτική που της ασκήθηκε κατά τη διάρκεια των αυτοδιοικητικών εκλογών απάντησε πως «Εγώ τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ τη στήριξα απολύτως. Απλά είχα μια στάση στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Πέραμα, όπου υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είχε έρθει τρίτος κι επειδή υπήρχαν δύο μονομάχοι, εκ των οποίων ο ένας κατά τη γνώμη μου και κατά αντικειμενικά γεγονότα, είχε επιρροές από την ακροδεξιά και από τη Χρυσή Αυγή ως συνδυασμός έκρινα ότι θα πρέπει να υποστηριχθεί ο έτερος υποψήφιος προκειμένου να μην υπάρχει καμία τέτοια σκιά και καμία τέτοια επιρροή ακροδεξιά στον πολύπαθο Δήμο Περάματος, όπου τα χρόνια της κρίσης μας χτύπησαν αλύπητα» ενώ απαντώντας σχετικά με το ποιοι άσκησαν αυτή την κριτική σημείωσε πως «Νομίζω ότι δεν έγιναν μόνο από τρολ. Υπήρξαν άλλωστε και πρόσωπα και πολιτικά πρόσωπα, τα οποία διακίνησαν αυτή την συκοφαντία και σε δημοσιογράφους και σε άλλους. Ότι εγώ θα μπορούσα ποτέ να πιστέψει κανείς ότι θα μπορούσα να είχα υποστηρίξει υποψήφιο της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «δεν θέλω να μπω σε συζήτηση επί προσώπων. Ο καθένας έχει μια πολιτική διαδρομή και πρέπει να την σέβεται. Εγώ σέβομαι τη δική μου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος