Ν. Δένδιας: Εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τη στάση της Γερμανίας για τη μη πρόσκληση της Ελλάδας στη Διάσκεψη για τη Λιβύη

Δυσαρέσκεια εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επειδή η Γερμανία δεν κάλεσε την Ελλάδα στη Διάσκεψη για τη Λιβύη. Σημείωσε ότι η Αθήνα έχει απευθείας διάλογο και επικοινωνία με τη λιβυκή πλευρά, ωστόσο τόνισε: «είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη συνάντηση για τη Λιβύη».

«Η σχέση της Ελλάδας με την κατάσταση στη Λιβύη τώρα είναι πολύ διαφορετική από ότι ήταν εδώ και λίγους μήνες. Γιατί; Διότι, πρώτον έχουμε επαναλειτουργήσει την Πρεσβεία μας, έχουμε λειτουργήσει Προξενείο στη Βεγγάζη, έχουμε επισκεφθεί τη Λιβύη, συζητάμε με την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης. Κάτι που δεν συνέβαινε με τη διοίκηση Sarraj πριν» είπε ο κ. Δένδιας από την Πάτρα, μιλώντας στην 9η διεθνή διάσκεψη περιφερειακής ανάπτυξης “Regional Growth Conference”.

«Άρα», πρόσθεσε, «η Ελλάδα έχει απευθείας διάλογο και μια επικοινωνία με τη λιβυκή πλευρά. Παρά ταύτα, είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά σε αυτή τη συνάντηση. Και αυτή τη δυσαρέσκεια την έχω και εγώ διαμηνύσει στο συνάδελφό μου και νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα γίνει και σε επίπεδο του Πρωθυπουργού και πρόκειται σύντομα να συναντηθώ με τον απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Γιαν Κούμπιτς, ακριβώς για να του μεταφέρω το ίδιο, παρότι γνωρίζω ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη για αυτό».

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «αυτό το οποίο πρέπει να αποφασιστεί οπωσδήποτε και πρέπει να υλοποιηθεί είναι η άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη. Αυτό είναι το πρόταγμα».

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα του ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι ήσυχο όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Την επέκταση των χωρικών μας υδάτων δεν θα τη συζητήσουμε με την Άγκυρα» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών και υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα παγκοσμίως που έχει απειλήσει με πόλεμο εφόσον η Ελλάδα ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών της υδάτων. Για το Κυπριακό είπε πως βρίσκεται στο χειρότερο σημείο μετά το 1974, καθώς στη σύνοδο της Γενεύης έγιναν πολλά βήματα πίσω.

«Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει βεβαίως ότι δεν συζητάμε. Η ένταση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος