Ν. Δένδιας από τη Βεγγάζη: Σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ανοικοδόμηση της Λιβύης (video)

Το μήνυμα ότι όλα τα ξένα στρατεύματα πρέπει να αποχωρήσουν από τη Λιβύη έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στη Βεγγάζη, με αφορμή την επαναλειτουργία του ελληνικού προξενείου. Ο κ. Δένδιας, στη συνάντησή του με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης Αλ Κατράνι ευχαρίστησε τον Λίβυο αξιωματούχο για τη στάση που τήρησε σε σχέση με το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Ο κ. Κατράνι υπενθύμισε την απόφαση της λιβυκής Βουλής να μην επικυρώσει αυτό το παράνομο μνημόνιο.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Ελλάδας να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Λιβύης.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Λιβύης έκανε λόγο για τα κοινά συμφέροντα που έχει η χώρα του με άλλα κράτη, όπως η Ελλάδα, για το φυσικό αέριο, την Ανατολική Μεσόγειο, την αντιμετώπιση τρομοκρατίας, το μεταναστευτικό και την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Παράλληλα, επισήμανε την ενεργοποίηση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας του 2010. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ελληνική παράδοση της Βεγγάζης.

Ο κ. Δένδιας είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Βεγγάζης και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγκίλα Σάλεχ.

Ο Ν. Δένδιας, όπως ανέφερε στο Twitter, στη συνάντηση με τον Αγκίλα Σάλεχ που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, του μετέφερε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ανοικοδόμηση της Λιβύης, με την πλήρη αποχώρηση των ξένων δυνάμεων, ενώ συζήτησαν την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

Κατά την επίσκεψη στην ελληνική κοινότητα της πόλης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη σημασία της προσεχούς λειτουργίας του Γενικού Προξενείου της Βεγγάζης, τονίζοντας ότι η ελληνική παρουσία στη Λιβύη αποκαθίσταται και θα παραμείνει.

«Επισκέφτηκα την ελληνική κοινότητα της Βεγγάζης, όπου θα λειτουργήσει το Γενικό Προξενείο της χώρας μας. H Ελλάδα είναι εκ νέου παρούσα στη Λιβύη και θα παραμείνει» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται την Τετάρτη η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα αλλά και η επίσκεψη του νέου επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ – Μενφί στην Αθήνα.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος