Ν. Χαρδαλιάς για τις περιοχές με το βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο

Τις δεκαοχτώ περιοχές που παρουσιάζουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο επισήμανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Ειδικότερα για την Πιερία, εξέφρασε ανησυχία, επισημαίνοντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται τα τελευταία 24ωρα αντί να σταθεροποιείται ή να μειώνεται, όπως σε άλλες περιοχές. Τόνισε εκ νέου ότι «η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη και αναγκαία».

Οι 18 πιο επιβαρυμένες περιοχές από τον κορονοϊό στη χώρα είναι οι ακόλουθες:

Πέλλα, Δράμα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Φλώρινα, Ημαθία, Λάρισα, Κιλκίς, Ξάνθη, Χαλκιδική, Μαγνησία, Καρδίτσα, Καβάλα, Τρίκαλα, Έβρος, Σέρρες, Ροδόπη.

Αναφερόμενος στους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι το τελευταίο τριήμερο, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν πραγματοποιήσει 189.710 ελέγχους και κατέγραψαν 4.963 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων σε όλη τη χώρα. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.129.850 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 13 επιχειρήσεις».

«Τηρούμε τα μέτρα όχι από τον φόβου του προστίμου αλλά γιατί έτσι θα σωθούν ανθρώπινες ζωές, θα προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στην εορταστική περίοδο, λέγοντας ότι «φέτος οι γιορτές αυτές θα είναι διαφορετικές», ενώ επανέλαβε ότι «οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών δεν επιτρέπονται για όσο ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα. Θα γιορτάσουμε τις ονομαστικές εορτές των αγαπημένων μας προσώπων από μακριά» είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ώστε «να τους προστατεύσουμε».

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα από μερίδα του Τύπου σχετικά με την ύπαρξη διπλού συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε: «Όσα γράφτηκαν χθες, όλοι εμείς στην οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας τα θεωρούμε παντελώς άδικα και παντελώς αβάσιμα. Ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής κρουσμάτων υπάρχουν, ούτε δυσαρέσκειες και προβλήματα στις μεταξύ μας σχέσεις και επικοινωνία. Υπάρχει μόνο η κοινή μας αγωνία για την καθημερινή προάσπιση της δημόσιας Υγείας, υπάρχει το κοινό μας άγχος για να προλάβουμε τα πάντα και παντού σε όλη τη χώρα».

«Οι στιγμές είναι δύσκολες και απαιτούν από όλους σοβαρότητα, απαιτούν από όλους προσήλωση στον στόχο και στο αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: «Ο ΕΟΔΥ, οι επιστήμονές του, οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοί του είναι ήρωες της πρώτης γραμμής αυτής της πανδημίας. Όλοι εμείς της Πολιτικής Προστασίας το ξέρουμε και συνεχίζουμε μαζί τους τον αγώνα, αδιαφορώντας για δημοσιεύματα και αναφορές που απλά επιχειρούν να προκαλέσουν εσωστρέφεια και δυσπιστία στους πολίτες για τα πραγματικά δεδομένα αυτής της πρωτόγνωρης, παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και προφανώς με πολιτική στόχευση».

«Η ουσία είναι μία. Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Είναι ώρα μάχης για όλους και εμείς όλοι στην Πολιτική Προστασία το ξέρουμε και όλοι μαζί, μαζί με τον ΕΟΔΥ, μαζί με το υγειονομικό προσωπικό, μαζί με το υπουργείο Υγείας, όλοι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής συνεχίζουμε» κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος