Ν. Ανδρουλάκης: Αλλάζουν ΕΣΡ και ΑΔΑΕ σε συνεργασία με τον Βελόπουλο

Στις καταστροφές που άφησε πίσω της η νέα κακοκαιρία σε Μαγνησία και Βόρεια Εύβοια αναφέρθηκε εταξύ άλλων σε ομιλία του στο Αργοστόλι, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το επιχείρημα και ταυτόχρονα άλλοθι της κυβέρνησης είναι πως τόσο ισχυρά καιρικά φαινόμενα σημειώνονται κάθε 400 χρόνια. Πέρασαν τρεις εβδομάδες και όχι 400 χρόνια, αλλά χθες είχαμε πάλι τα ίδια στον Βόλο. Η απάντηση που επιστράτευσαν αυτή τη φορά τα κυβερνητικά στελέχη, ήταν πως “ήταν άτυχος ο Βόλος”. Άτυχη είναι όλη η Ελλάδα με την κυβέρνηση της ανικανότητας και του πελατειακού κράτους. Μία κυβέρνηση που υποτιμά ευθέως τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, όπως είπε χαρακτηριστικά «στη νέα μεθόδευση της κυβέρνησης στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων», ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε την άρνηση της ΕΥΠ να προσκομίσει τον επίμαχο φάκελο στην ΑΔΑΕ.

«Αρνήθηκε γιατί προφανέστατα δεν υπήρχε κανένας “εθνικός λόγος” και συνεπώς θα έπρεπε σιγά-σιγά να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης η εισαγγελέας Βλάχου, ο διοικητής της ΕΥΠ , ο ανιψιός, οι επιχειρηματίες του Predator και όλο το παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας. Αύριο – όπως έγραψαν όλα τα site- είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει η ανεξάρτητη αρχή με πρόταση του κ. Ράμμου προς τα μέλη της την επιβολή προστίμου 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ, η οποία δεν συνεργάστηκε με την ΑΔΑΕ. Και, ξαφνικά… σύμπτωση. Μια μέρα πριν η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται σε συμφωνία με τον κ. Βελόπουλο και πλειοψηφία 3/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων για να αλλάξει μέλη στην ΑΔΑΕ και να σταματήσει την αυριανή συζήτηση. Τελικά υπάρχει πάτος στον εκφυλισμό της πολιτικής, των θεσμών, της Δημοκρατίας από τον κ. Μητσοτάκη; Την ίδια ημέρα που αλλάζει το ΕΣΡ, αλλάζει και την ΑΔΑΕ σε αγαστή συνεργασία με τον Βελόπουλο. Για να πουλάει εκείνος αλοιφές στα κανάλια και ο κ.Μητσοτάκης να περιφρουρήσει την ΕΥΠ από τα σκάνδαλα της εποχής του» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «απέναντί μας δεν έχουμε έναν πολιτικό ηγέτη αξιόπιστο ή συνεννοήσιμο. Ναι, χρειαζόμαστε διάλογο. Αλλά διάλογο με αξιόπιστο συνομιλητή και όχι διάλογο με συνομιλητή που παζαρεύει συνεχώς για να πάρει όπλα, να προσβάλει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» και συμπλήρωσε ότι ο διάλογος πρέπει απαρέγκλιτα να εδράζεται στον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

«Είναι η πρώτη φορά μετά τον Αττίλα που πολιτικό πρόσωπο στη χώρα μας χαρακτήρισε “κρατίδιο” τα κατεχόμενα» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ως προς τα πολιτικά διακυβεύματα ο κ. Ανδρουλάκης θύμισε: «Μας έλεγαν ότι θα συνθλιβούμε στις εκλογές και προσκηνυμένοι θα επιλέξουμε αν θα πάμε με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Με δημοσκοπήσεις που μας εμφάνιζαν μονοψήφιους και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 30% με μικρή διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να ισχυρίζονται ότι είμαστε “χαμένη ψήφος”. Πήγαμε απέναντι σε όλα αυτά. Κερδίσαμε και ακόμη μια νίκη είναι μπροστά μας, αρκεί να την πιστέψουμε. Έχουμε χρέος στις ευρωεκλογές να είμαστε εμείς η ισχυρή αντιπολίτευση που στις επόμενες εθνικές εκλογές θα στείλουμε τον κ. Μητσοτάκη σπίτι του. Μία κυβέρνηση κεντροαριστερή, προοδευτική, χωρίς λαϊκισμό. Όχι μόνο για να φύγει η Νέα Δημοκρατία, αλλά για να έχουν καλύτερες μέρες κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας. Ο αγώνας θα είναι σκληρός. Εμείς θα παρουσιάζουμε καθημερινά λύσεις και προτάσεις. Για να φτάσουν, όμως, στα αυτιά του κάθε πολίτη, πρέπει εσείς να πάρετε την προσπάθεια στα χέρια σας. Και όταν τάχα θα αναρωτιούνται “πού είστε”, θα είμαστε παντού, γιατί εσείς θα είστε παντού. Μέχρι τις ευρωεκλογές πάρτε την προσπάθεια στα χέρια σας να είμαστε σε κάθε χωριό, σε κάθε καφενείο, σε κάθε εργασιακό χώρο, με τις προτάσεις και τις θέσεις μας για να φέρουμε την ανατροπή. Την πραγματική ανατροπή που χρειάζεται ο τόπος. Και όχι να έχουμε εναλλακτική το “άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”. Διότι, κεντροαριστερά, πρόοδος, σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία με τον Παππά και τον Πολάκη δεν πάνε μαζί. Για αυτό, αξιόπιστο ΠΑΣΟΚ, σύγχρονο ΠΑΣΟΚ, νέα κεντροαριστερά, όλοι μαζί».

Επισήμανε ότι το “επιτελικό” κράτος του Μαξίμου «είναι ένα πελατειακό σύστημα το οποίο στις αυτοδιοικητικές εκλογές -και πρέπει να πάρουν καθαρό μήνυμα- επιχειρεί μέσω των Περιφερειών να διοικεί τη χώρα από την Αθήνα, χωρίς ίχνος σεβασμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χωρίς κανένα σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης. Χωρίς κανένα σχέδιο αποκέντρωσης. Διοικεί το Μαξίμου και “μακρύ χέρι” είναι οι Περιφερειάρχες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος