Μπακογιάννης στην ΕΡΤ: Τι είπε για τις τουριστικές επενδύσεις στην Αθήνα και το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Στο άνοιγμα της κοινωνίας, τις τουριστικές επενδύσεις στην Αθήνα αλλά και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εκπομπή της ΕΡΤ “Από τις 6” ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σχετικά με την άρση του lockdown ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να ακούμε την επιστήμη. Συνέχισε αναφέροντας ότι “από εκεί και πέρα νομίζω ότι όλοι πλέον συμφωνούμε ότι δεν είναι μόνο θέμα δημόσιας υγείας, είναι και θέμα κοινωνικής ψυχολογίας. Υπάρχει μια κόπωση, υπάρχει μια εξάντληση κι έφτασε η ώρα να τεθούν κάποια ερωτήματα πότε και πώς μπορούμε οργανωμένα και με ασφάλεια να ‘αποσωληνώσουμε’ σταδιακά το λιανεμπόριο, την εστίαση, την παιδεία.  Έχουμε αυτή τη στιγμή ως σύμμαχο τον καλό καιρό, έχουμε σύμμαχο τα self test και βεβαίως πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι κάποιοι από εμάς και συγκεκριμένα οι νέοι, οι γυναίκες έχουν σηκώσει ένα δυσανάλογο βάρος με την πανδημία”.

Για τις τουριστικές επενδύσεις στην Αθήνα τόνισε τα εξής: “Μόνο πέριξ της πλατείας Ομονοίας έχουμε πάνω από 20 νέες επενδύσεις, 20 νέα ξενοδοχεία. Κανένα δεν έχει ακυρωθεί. Μπορεί κάποια να έχουν καθυστερήσει τα εγκαίνια τους και είναι λογικό, αλλά καμία επένδυση δεν έχει ακυρωθεί και ίσα ίσα υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα της Αθήνας καθώς καθημερινά βλέπουμε επενδυτές που ενδιαφέρονται να βάλουν τα χρήματά τους στην πόλη. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι δεν δικαιούμαστε, δεν αντέχουμε να χάσουμε ούτε μια μέρα. Ο Δήμος Αθηναίων μέσα στην πανδημία έχει δουλέψει και συνεχίζει να δουλεύει είτε είναι η καθαριότητα -τολμώ να πω ότι σήμερα η πόλη είναι πιο καθαρή από ποτέ – είτε είναι το αντιγκράφιτι που έχει γίνει και σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και στις πιο πολλές γειτονιές της πόλης, είτε είναι το πράσινο – ο λόφος του Στρέφη, ο Λυκαβηττός. ο Εθνικός Κήπος, είτε τα πεζοδρόμια. Δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να τα δουλεύουμε όπως ακόμα και τις ασφαλτοστρώσεις καθώς έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα με το οποίο θα ασφαλτοστρώσουμε το 50% των δρόμων της πόλης”.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στο πως προχωράει το έργο το γήπεδο του Παναθηναϊκού  στον Βοτανικό.

“Το γήπεδο του Παναθηναϊκού προχωρά μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Σήμερα, θα καταθέσουμε το πρώτο επίσημο αίτημα χρηματοδότησης ύψους 70 εκατ. ευρώ. Δεν μιλάμε, απλώς, για ένα γήπεδο. Μιλάμε για μία μητροπολιτική παρέμβαση με στόχο τη δημιουργία δύο πόλων μέσα στην Αθήνα. Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο πράσινου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο χαμένο. Επίσης, πρέπει να βάλουμε μπροστά την ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού.

Ο Βοτανικός απαιτεί και γήπεδο και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Απαιτεί και επένδυση στις υποδομές και πολεοδομικές ρυθμίσεις ώστε η ευρύτερη αυτή περιοχή να ξαναμπεί στον χάρτη και ταυτόχρονα να προσελκύθσουμε κι επενδύσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε πρώτη φάση σε ποσό μεγαλύτερο των 300 εκατ. ευρώ. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι ένα αναπτυξιακό έργο. Η διπλή ανάπλαση φέρνειΒοτανικόςθέσεις εργασίας για όλη την πόλη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος