Μητσοτάκης: Θλιβερή η εμφάνιση Καμμένου-Να ορίσει ημερομηνία εκλογών ο Τσίπρας (video)

Στην ΝΔ χαρακτηρίζουν «τραγελαφικά» τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην κυβέρνηση και ειδικά με αφορμή τις αναφορές του κ. Καμμένου, οι οποίες όπως τονίζουν ουσιαστικά καθιστούν τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό σε ομηρία». Οι διαφωνίες των κ. Τσίπρα και Καμμένου δεν μπορούν να γίνουν πρόβλημα της χώρας, είναι το μήνυμα που στέλνουν από την ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου και τονίζουν ότι η μόνη διέξοδος πλέον είναι ο ορισμός των εκλογών. Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξή του στο Politico.

«Χθες είπα ότι ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός υπό προθεσμία. Η θλιβερή σημερινή εμφάνιση του συγκυβερνήτη του κ. Καμμένου με επιβεβαίωσε απόλυτα. Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα είναι να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως σε συνέντευξή του στο «Politico» ξεκαθαρίζει για μία ακόμα φορά ότι δε θα στηρίξει την συμφωνία για το Σκοπιανό που υπεγράφη στις Πρέσπες, καθώς η συγκεκριμένη συμφωνία, όπως σημειώνει, αναγνωρίζει την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας κάτι που όπως λέει, δεν είναι αποδεκτό από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία για το «Μακεδονικό» ο συντάκτης της συνέντευξης,  αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης κατακρίνει ιδιαίτερα τη συμφωνία με τα Σκόπια: «Λέγαμε πάντα ότι θέλουμε λύση, αλλά μία λύση που να σέβεται τις ευαισθησίες και των δύο λαών», τονίζει. Όπως γράφει ο Φλόριαν Εντερ «Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι η Ελλάδα εξασφάλισε από τη συμφωνία περισσότερα από όσα παραχώρησε –πέρα από την εθνική υπερηφάνεια, ίσως. Αλλά για τον κ. Μητσοτάκη αυτά είναι πολύ περισσότερα από όσα αυτός ήθελε να δοθούν.

Το κύριο πρόβλημα, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ, είναι ότι η συμφωνία αναγνωρίζει την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας. «Αυτό, ειλικρινά, δεν είναι αποδεκτό από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω το τίμημα της αποσταθεροποίησης της χώρας μου, για να σταθεροποιήσω τους βόρειους γείτονές μας. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα», υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει: «Εάν αποδεχτεί κανείς κράτος της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, τι λες στους ανθρώπους που είναι Μακεδόνες, αλλά Έλληνες;»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος