Μητσοτάκης στο Reuters: Ξέρω ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι ακόμα χαμηλοί – Ο ΣΥΡΙΖΑ «τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα σε όλους»

Συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, από το Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο επισκέφθηκε χθες, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Εστιάζοντας στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Ελπίζω για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση, να είναι χρόνια ισχυρής ανάπτυξης για την Ελλάδα, ανάπτυξης που θα περιορίσει τις ανισότητες και θα καταστήσει σίγουρη την στήριξη στους πιο ευάλωτους».

Στη συνέχεια το Reuters κάνει μια αναδρομή στις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης, με έμφαση στα 50 δισ. ευρώ που δόθηκαν από το 2020 για τη στήριξη της οικονομίας λόγω της πανδημίας, αλλά και στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να ενισχύσει και τα έσοδα του τουρισμού, από τα 18 δισ. ευρώ στα 30 δισ. ευρώ τον χρόνο, μέσω της προσέλκυσης τουριστών την περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα. Μιλώντας για τις εκλογές και σχολιάζοντας το σύστημα της απλής αναλογικής, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει πως θα ήθελε να αποφύγει τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Το πρακτορείο παρατηρεί πως ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδαςγια την Ελλάδα έπειτα από 13 χρόνια, τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και την αύξηση μισθών κατά 25% μέχρι το 2027.

«Γνωρίζω πολύ καλά πως οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί και πως πολλοί Έλληνες τα βγάζουν δύσκολα πέρα» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. «Οι χώρες με υψηλό χρέος χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να το μειώσουν και αυτό χρειάζεται μια ειδική προσέγγιση. Μπορούμε να επιτύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα κοντά στο 2%. Και γι’ αυτό δεσμευόμαστε» υπογραμμίζει.

Τι έμαθα στην πρώτη μου τετραετία

Μητσοτάκης στο Reuters: Ξέρω ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι ακόμα χαμηλοί – Ο ΣΥΡΙΖΑ «τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα σε όλους»

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στο τι έμαθε τα τέσσερα χρόνια στην ηγεσία της χώρας: «Πολλά πράγματα. Όταν αμφιβάλλεις, πρέπει να είσαι τολμηρός αντί να κάνεις πίσω. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις, πραγματικά θέλω να βάλω την Ελλάδα σε μια διαφορετική τροχιά».

Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα σε όλους» και σημειώνει πως για εκείνον «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι το 2023 σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που ήταν το 2019».

Το Reuters αναφέρεται επίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Πάντα υποστήριζα πως δεν υπάρχει λόγος να έχουμε συγκρουσιακή σχέση» με την Τουρκία, λέει ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι «βαθιά αναθεωρητικό» και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. «Το κύριο καθήκον μου είναι να διασφαλίσω την υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων. Και, παράλληλα, θα απλώνω πάντα το χέρι της φιλίας προς την Τουρκία» καταλήγει.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος