Μητσοτάκης: Όλοι θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους στη συζήτηση για τη συμφωνία στη Βουλή (video)

Ιστορική χαρακτήρισε την ελληνογαλλική συμφωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σλοβενία, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων.

Ο πρωθυπουργός, που κατά τη διάρκεια του δείπνου την Τρίτη ενημέρωσε τους ομολόγους του για τη συμφωνία με τη Γαλλία, αναφέρθηκε στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή σημειώνοντας πως όλοι θα τοποθετηθούν και θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους.

Η δήλωση του πρωθυπουργού για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

«Είχα την ευκαιρία στο χθεσινό δείπνο να ενημερώσω αναλυτικά τους ομολόγους μου για την πολύ σημαντική Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που η Ελλάδα υπέγραψε με τη Γαλλία.
Τόνισα ότι η Συμφωνία αυτή ενισχύει ουσιαστικά τη δυνατότητα της Ευρώπης να χτίσει τον δικό της αμυντικό πυλώνα εντός του ΝΑΤΟ.
Είναι μία πολύ σημαντική Συμφωνία η οποία αναβαθμίζει γεωπολιτικά τη θέση της χώρας και ταυτόχρονα συνοδεύεται και από μία σημαντική επένδυση στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού. Επαναλαμβάνω ότι αγοράζουμε τα καλύτερα πλοία, στην καλύτερη τιμή, με τον γρηγορότερο χρόνο παράδοσης.
Θα έχουμε την ευκαιρία αύριο, στη Βουλή, να συζητήσουμε αναλυτικά για αυτήν την ιστορική Συμφωνία. Και βέβαια όλοι θα τοποθετηθούν και θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους, καθώς σε μία ιστορική Συμφωνία ιστορικές είναι και οι ευθύνες όσων θα κληθούν δια της ψήφου τους να πουν «ναι» ή «όχι» σε μία Συμφωνία η οποία έχει πραγματικά εθνική διάσταση.
Λυπάμαι που, δυστυχώς, κάποιοι δεν μπορούν να δουν πέρα από τις κομματικές παρωπίδες το πραγματικό εθνικό συμφέρον της χώρας».

Η ελληνογαλλική συμφωνία έρχεται προς κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής αύριο, Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου. Χθες υπερψηφίσθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση ενώ την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος