Μη άρση ασυλίας του Γ. Βαρουφάκη εισηγείται η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Πολιτική δίωξη βλέπει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης πίσω από την άρση ασυλίας που συζητήθηκε την Τετάρτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με αφορμή το περιστατικό που συνέβη το καλοκαίρι στην Αίγινα κατά τη διάρκεια ελέγχου από άνδρα του Λιμενικού. Κατά πλειοψηφία η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια κατά της άρσης ασυλίας του.

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγορείται για απείθεια. Mε το υπόμνημα που απέστειλε στην Eπιτροπή, ζητά την απόρριψη της δικογραφίας με το αίτημα άρσης ασυλίας του ως “συνταγματικά και ηθικά απαράδεκτης”.

“Η κατάθεση της εναντίον μου δικογραφίας που έρχεται σε σύγκρουση με βασικές Συνταγματικές επιταγές αποτελεί μια ιδιαίτερα κακή στιγμή για το Λιμενικό Σώμα που, έτσι, ελκύει πάνω του εύλογες υποψίες για συμμετοχή αξιωματικών του σε πολιτική δίωξη Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η προστασία τόσο των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος όσο και του Συντάγματος απαιτεί την απόρριψη της εν λόγω δικογραφίας με συνοπτικές διαδικασίες”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Yποστηρίζει ότι η μετάβασή του από την οικία του στην Αίγινα προς τη Βουλή, αποκλειστικό σκοπό είχε να λάβει τον λόγο σε σημαντικές συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής. “Αυτό έγινε αντικείμενο πολιτικής σκευωρίας και, με τις εν λόγω δικογραφίες, πολιτικής δίωξης εναντίον μου”, σημειώνει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη “μετά την απλή επίδειξη της βουλευτικής ταυτότητας, κανένα όργανο της Αστυνομίας ή του Λιμενικού δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την μετακίνηση βουλευτή είτε κατά την περίοδο ισχύος των περιοριστικών μέτρων είτε σε οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή”.

“Δυστυχώς, κατά την περίοδο της ισχύος των περιοριστικών μέτρων, αξιωματικοί του Λιμενικού υπέπεσαν, κατ’ εξακολούθηση, σε υπέρβαση καθήκοντος, αμφισβητώντας το γεγονός ότι αρκούσε η απλή επίδειξη της βουλευτικής μου ταυτότητας κατά την επιστροφή μου από το Μέγαρο της Βουλής, μέσω Πειραιά, ακτοπλοϊκώς προς την Αίγινα”, αναφέρει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα / Ρεπορτάζ: Ανδρέας Μαραθιάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος