Μετωπική σύγκρουση για τα Τέμπη – Πρόταση μομφής καταθέτει σήμερα το ΠΑΣΟΚ

Σύνοψη
  • Από την κυβέρνηση μιλούν για fake news σχολιάζοντας δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής»
  • Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
  • Σε δηλώσεις του ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως είναι ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Έλληνες ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για την τραγωδία των Τεμπών, καταθέτει σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Με την πρόταση μομφής συντάσσονται ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας. Στηρίζουν την πρόταση ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Από την κυβέρνηση μιλούν για fake news σχολιάζοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» που αναφέρει ότι έγινε αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη. Κάνουν λόγο για προσπάθεια απροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συντονισμένη επιχείρηση φθοράς της κυβέρνησης. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση φωτογραφίζει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το δημοσίευμα.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως η απάντηση θα δοθεί από την Βουλή συντονισμένα. Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε «πως είναι ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Έλληνες ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα και τη σταθερότητα και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας».

Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να του απαντήσει εντός 24 ωρών. Με βίντεο – ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη διεξαγωγή εκλογών, παρουσία διεθνών παρατηρητών.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο της απόπειρα  αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη σημερινή ανάρτησή του, πέρασε σε άλλη «πίστα» και έγινε συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος» απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης.

Τα ερωτήματα για το πώς, από ποιους και με ποιών εντολή έγινε αυτή η παραποίηση, αλλά και πως έφτασαν στα χέρια των «μοντέρ» τα συγκεκριμένα στοιχεία απαιτούν άμεσες και σαφείς απαντήσεις, τονίζει το ΚΚΕ ενώ η Ελληνική Λύση αναφέρει πως, «κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο. Είναι η κυβέρνηση των ψεμάτων και των εγκλημάτων!». Η Νέα Αριστερά τονίζει ότι: «Αποδεικνύεται πλέον ότι από τις πρώτες ώρες η κυβέρνηση έστησε επικοινωνιακή επιχείρηση συγκάλυψης».

«Υπάρχουν σειρά από στοιχεία που μας κάνουν να μην έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση η οποία το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών το μόνο που την ένοιαζε είναι να συγκροτήσει επικοινωνιακή ομάδα που να εξυπηρετεί το σενάριο ότι δεν υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης αλλά μόνο ανθρώπινο λάθο», είπε, μιλώντας στο ΕΡΤnews, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης και πρόσθεσε: « Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει ποιος το έκανε, αφού αποδεικνύεται ότι η ΕΛ. ΑΣ. πήρε τις συνομιλίες του πρώτου 24ωρου από την τραγωδία τρεις ημέρες μετά και επομένως κάποιος μπήκε στο υλικό, το πείραξε και στη συνέχεια το διέρρευσε σε κάποια ΜΜΕ». Επεσήμανε εξάλλου ότι «είτε η κυβέρνηση γνωρίζει είτε δεν γνωρίζει ποιος μπορεί να παρενέβη σε συνομιλίες δημοσίων υπηρεσιών και άρα είναι επικίνδυνη για τον τόπο με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Πηγή: ΕΡΤnews /Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος