Πηγές Νέας Αριστεράς: Συγκάλυψη τέλος, το δίκιο θα κερδίσει

«Ο κ. Μητσοτάκης πριν λίγες μέρες αναρωτήθηκε στις Βρυξέλλες από πού προκύπτει η κυβερνητική συγκάλυψη για το έγκλημα των Τεμπών. Στην απορία του απαντά το χτεσινό δημοσίευμα του Βήματος για την κοπτοραπτική των ηχητικών συνομιλιών του σταθμάρχη Λάρισας με οδηγούς αμαξοστοιχιών», σχολιάζουν πηγές της Νέας Αριστεράς.

Τονίζουν ότι «πρόκειται για μια συγκλονιστική αποκάλυψη που έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά κυβερνητικών παρεμβάσεων στην εξεταστική επιτροπή» και καλούν τον πρωθυπουργό να «σταματήσει λοιπόν να απορεί υποκριτικά», «γιατί υπόλογος για τη συγκάλυψη είναι μόνο ο ίδιος. Ο κύριος Μητσοτάκης είναι ο αρχιερέας της συγκάλυψης».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «η Νέα Αριστερά από το πρωί της Κυριακής μίλησε για την ανάγκη να πέσει αυτή η κυβέρνηση», με τον Αλέξη Χαρίτση να δηλώνει ότι «μια μέρα ακόμα με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη είναι όνειδος για τη δημοκρατία, την κοινωνία, την χώρα». Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνουν, «η Νέα Αριστερά άμεσα δήλωσε ότι στηρίζει την ενωτική πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση». «Και πώς θα μπορούσε να μην το κάνει αφού η πρόταση για δυσπιστία προς την κυβέρνηση και η ανάγκη μετώπου της δημοκρατικής αντιπολίτευσης είναι πρόταση της Νέας Αριστεράς από τις 6 Μαρτίου;», προσθέτουν. Σχολιάζουν ότι «μπορεί τότε η πρόταση μας να απορρίφθηκε για μικροκομματικούς λόγους από τα αλλά κόμματα, αλλά εμείς προφανώς δεν επιλέγουμε αυτό το δρόμο. Απαντάμε στην ανάγκη της κοινωνίας για αγωνιστική, μαχητική αντιπολίτευση».

Όσον αφορά «τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του εξοδούχου προέδρου του», οι πηγές της Νέας Αριστεράς» αναφέρουν ότι «επιβεβαιώνεται ότι η σοβαρότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό που λείπει από την αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα». Ειδικότερα αναφέρουν ότι «χρειάστηκε επεξηγηματικό tweet από την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για να ερμηνευτεί η υπερφίαλη και αμήχανη δήλωση του κ. Κασσελάκη και ενώ εν τω μεταξύ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ειρωνεύονταν την πρόταση μομφής στα κοινωνικά δίκτυα. Και αυτό τη στιγμή που η κ. Κεχαγιά είχε απορρίψει την πρόταση της Νέας Αριστεράς για πρόταση δυσπιστίας στις 6 Μαρτίου ως ενισχυτική προς την κυβέρνηση». «Ο κόσμος της Αριστεράς αξίζει μια καλύτερη αντιπολίτευση», υποστηρίζουν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η χώρα θα βρει την χαμένη της αξιοπρέπεια και η δημοκρατία θα ανασάνει», για να σημειώσουν ότι «δεν αρκεί όμως μια πρόταση δυσπιστίας». «Καλούμε την κοινωνία σε ξεσηκωμό απέναντι στην κυβέρνηση της συγκάλυψης και του ψεύδους, της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας», αναφέρουν και προσθέτουν καταληκτικά: «Συγκάλυψη τέλος. Το δίκιο θα κερδίσει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος