Με ορίζοντα τις επερχόμενες εκλογές κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση (video)

Array

Οι εκλογές και τα διλήμματα της κάλπης φέρνουν τα κόμματα σε τροχιά σφοδρής σύγκρουσης. Ο πρωθυπουργός προέβλεψε για το 2023 ανάπτυξη που θα προσεγγίζει το 2%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ζητά από την κυβέρνηση να λογοδοτήσει για την αισχροκέρδεια και τη δημοκρατική εκτροπή.

Στο παγκόσμιο φόρουμ του Νταβός, ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί συναντήσεις με επιχειρηματίες και εκπροσώπους από τους τομείς της εκπαίδευσης των τραπεζών και της τεχνολογίας, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Ιντέλ, Πάτρικ Γκέλσινγκερ, προτάσσοντας τις προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας και τον βασικό στόχο της ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας, αναδεικνύοντας.

Η ατζέντα Μητσοτάκη στο Νταβός
-Θετικές επιδόσεις οικονομίας.
-Βελτίωση επενδυτικού περιβάλλοντος.
-Μεταρρυθμίσεις / μειώσεις φόρων.
-Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

«Περιμένω ανάπτυξη κοντά στο 2% από ό,τι στο 1% το 2023 και μπορούμε να εκπλήξουμε κιόλας προς τα επάνω», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συζήτησή του με τον με τον δημοσιογράφο, Φαρίντ Ζακάρια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε τις εκλογές μέσα στην Άνοιξη, θέτοντας, παράλληλα, τα διλήμματα της κάλπης.

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός: «Στις επόμενες εκλογές, οι Έλληνες θα συγκρίνουν μεταξύ των τεσσάρων ετών της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία στο μυαλό μου ήταν μία λαϊκιστική κυβέρνηση που δεν έκανε καλό στη χώρα και τέσσερα χρόνια της δικής μας κυβέρνησης. Επομένως, εάν κερδίσουμε, που πιστεύω ότι θα κερδίσουμε, θα είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης. Οι παλαιοί διαχωρισμοί Δεξιά-Αριστερά δεν είναι πλέον σχετικοί, όσο η διαιρετική τομή ανάμεσα σε λαϊκιστές και πραγματιστές, προοδευτικούς δημοκράτες. Αυτή είναι η πραγματική διαιρετική γραμμή σήμερα σε πολλές δυτικές Δημοκρατίες».

Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Δύο μεγάλα ζητήματα στα οποία η κυβέρνηση θα κληθεί να λογοδοτήσει είναι το θέμα της αισχροκέρδειας και το θέμα της δημοκρατικής εκτροπής. Κατά την άποψή μου αυτά τα δύο είναι αλληλοσυνδεόμενα γιατί αυτές οι μέθοδοι χρησιμοποιήθηκαν για να μπορέσουν να υλοποιηθούν τέτοιες πολιτικές αδικίας. Είναι φανερό ότι ούτε η αλήθεια μπορεί να κρυφτεί, ήρθε η ώρα να βγουν όλα στο φως, αλλά ούτε και η συνεχιζόμενη ληστεία στο σούπερ μάρκετ».

Βολές από τον Αλέξη Τσίπρα, στη συνάντηση με την Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας και για τη στάση της κυβέρνησης έναντι των τρομακτικών, όπως τις χαρακτήρισε, ανατιμήσεων στα προϊόντα. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Αυτό που βλέπουμε ειδικά τις τελευταίες ημέρες είναι πια ληστεία δεν είναι απλά ακρίβεια.  Και αναρωτιέμαι πώς μπορεί κάποιος να βλέπει χωρίς να παρεμβαίνει».

Από την Κατερίνη ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, με βολές στην κυβέρνηση για την οικονομία: «δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να θεωρεί την επιδοματική πολιτική αντίδωρο στην στρεβλή πολιτική που ακολουθεί. Θα φύγει ο Μητσοτάκης χωρίς να επιστρέψει ο Τσίπρας αυτό είναι το στοίχημα της δημοκρατικής παράταξης».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών με όμορους πολιτικούς χώρους, σε περίπτωση που η δεν κατακτήσει την αυτοδυναμία αφήνει ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο Capital.gr: «Υπάρχει, κατά την άποψή μου, μία σχετική πολιτική εγγύτητα με τον προγραμματικό λόγο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.  Εμείς θα σεβαστούμε απολύτως την κρίση του ελληνικού λαού. Εάν μας κατατάξει στην θέση να αναζητήσουμε πολιτικές συνεργασίες, ως πρώτο κόμμα, μακάρι να υπάρχει η αντίστοιχη διαβουλευτική διάθεση και εκ μέρους των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων που ανήκουν σε αυτήν την, ας το πούμε, συγγενή όμορη πολιτική προδιάθεση».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε: «Το πραγματικά κρίσιμο σήμερα είναι η όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, να είναι όσο γίνεται πιο αδύναμη, και δυνατός να είναι ο λαός. Και αυτό σημαίνει μόνο δυνατό ΚΚΕ».

Η οικονομική και κοινωνική ατζέντα θα κυριαρχήσει στις περιοδείες των πολιτικών αρχηγών.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος