Με Μαργαρίτη Σχοινά και Iliana Ivanova συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο Κ. Πιερρακάκης

Συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και την Επίτροπο καινοτομίας, έρευνας, πολιτισμού, εκπαίδευσης και νεολαίας Iliana Ivanova είχε, κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στις συναντήσεις ο κ. Πιερρακάκης παρουσίασε τον νέο σχεδιαμσό του υπουργείου για την εκαπίδευση στην Ελλάδα και την προτεραιότητα για την διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την αξιοποίηση ενωσιακών προγραμμάτων και την άντληση καλών πρακτικών από κράτη-μέλη της Ένωσης.

«Συναντήθηκα με τον Αντιπρόεδρο της European Commission Μαργαρίτη Σχοινά και την Ευρωπαία Επίτροπο καινοτομίας, έρευνας, πολιτισμού, εκπαίδευσης και νεολαίας Iliana Ivanova-European Commissioner, παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό μας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και συζητώντας για τις δράσεις της ΕΕ στον τομέα της Παιδείας.

Η διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το ΥΠΑΙΘΑ. Το σχέδιό μας αξιοποιεί ενωσιακά προγράμματα και αντλεί τεχνογνωσία και καλές πρακτικές από κράτη – μέλη», ανέφερε σε ανάρτηση του ο κ. Πιερρακάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος