Με Κασσελάκη, Φάμελλο, Αυγέρη, Τζάκρη, Δούρου και Αχτσιόγλου αύριο το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου παρουσία Στέφανου Κασσελάκη, το απόγευμα της Πέμπτης, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι πηγές της Κουμουνδούρου περνώντας στην αντεπίθεση αποδίδουν τα περί εμφυλίου στο κόμμα σε ξένα κέντρα και μεμονωμένες δηλώσεις στελεχών και κατηγορούν την απέναντι όχθη ότι προχωράει στη δημιουργία νέου κόμματος.

«Η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό» σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την «Ομπρέλα» και τους διαφωνούντες φωτογραφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα στελέχη της ΟΜΠΡΕΛΑΣ και άλλα που έχουν διαφωνήσει με την ηγεσία του κόμματος φωτογραφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως τα στελέχη που θα ηγούνται στον σχηματισμό του νέου πολιτικού φορέα. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Φασουλά, διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για νέο κόμμα με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό.

Σύμφωνα με συνομιλία του Γ. Φασουλά με στελέχη της ΟΜΠΡΕΛΑΣ ανέφερε πως «είναι διαρκής η αναζήτηση, ο προβληματισμός για τα επόμενα βήματα» ενώ τόνισε πως διέκρινε ένα τόνο πιο πίσω από τις προηγούμενες ημέρες. Ενώ τόνιζαν πως «θα επικεντρωθούν στη μάχη του θέματος της δεοντολογίας για να μην περάσουν οι προτάσεις και οι διαγραφές του Στ. Κασσελάκη».

Μάλιστα, σύμφωνα με παρέμβαση του Γιάννη Δραγασάκη, «πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες και ζητάει από τον Πρόεδρο να πάει πίσω τις διαγραφές και να λειτουργήσουν τα όργανα του κόμματος».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Φασουλά, η επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ δεν αναμένεται να μπει σε διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που «έχουν κάνει δηλώσεις και ακολουθούν στάση η οποία είναι αντικαταστατική και επιζήμια για τον χώρο» όπως σημειώνουν οι διαρροές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερα κρίσιμη θα είναι η αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη με τους Σωκράτη Φάμελλο, Δώρα Αυγέρη, Θεοδώρα Τζάκρη, Ρένα Δούρου και Έφη Αχτσιόγλου, ενώ σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ η σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας δεν δείχνει να σημειωθεί κάποια σύγκρουση.

Τέλος αναφορικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Γιάννης Φασουλάς σημείωσε πως έχει το βλέμμα του στραμμένο σε δύο σημεία. Το ένα είναι ο ECONOMIST όπου θα μιλήσει αύριο, στις 21:00, όπου θα δώσει το στίγμα του για την οικονομική πολιτική και θα δούμε αν θα λειάνει γωνίες σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν στο ΣΕΒ ή αν θα τις κάνει πιο αιχμηρές. Και το δεύτερο μέτωπο είναι το εσωτερικό του κόμματος, όπου ο κ. Κασσελάκης θα διαμηνύσει ότι ο εχθρός του κόμματος δεν είναι εσωτερικός αλλά ο κ. Μητσοτάκης.

Σφοδρές αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Το μέλος της Κ.Ε. και πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς άσκησε δριμεία κριτική στο νέο πρόεδρο μιλώντας στην ΕΡΤ, δηλώντας έτοιμος και για τη δική του διαγραφή σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «ο κύριος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αριστερό, και αντιστρόφως ένα ακόμα υπό την προεδρία του κυρίου Κασσελάκη με τις θέσεις που έχει διατυπώσει και τις πράξεις που έχει κάνει δεν μπορεί να είναι αριστερό».

Την ίδια ώρα σκληρή αντιπαράθεση πυροδότησαν δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για παράκεντρα εξουσίας και σκοτεινά κέντρα του διαδικτύου που βοήθησαν να εκλεγεί πρόεδρος, όπως υποστηρίζουν, ο κ. Κασσελάκη.

«Από ότι φαίνεται, ναι (εννοεί ότι ο κ. Κασσελάκης στηρίχτηκε από το σκοτεινό μέρος του διαδικτύου) … Δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά το σκοτεινό μέρος του διαδικτύου» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Φίλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ ξέρω για παράδειγμα ότι επώνυμοι που αρθρογραφούν σε εφημερίδες ήταν υπεύθυνοι 50 λογαριασμών και των social media του προέδρου. Παράκεντρα, δεν τα ξέραμε επίσημα μέσα στο κόμμα» ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ο Πάνος Σκουρλέτη, ενώ απάντησε θετικά σε ερώτηση αν αυτά τα κέντρα ήταν γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα.

Έντονα αντέδρασε ο αναπλ. Γραμ. Γ. Βασιλειάδης και μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως «αυτά για τα παράκεντρα είναι προσβλητικά για το κόμμα και είναι ανοησίες».

Απαντήσεις ζητούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Η συγκεκριμένη αποκάλυψη του κυρίου Σκουρλέτη εκφεύγει των εσωκομματικών. Αφορά πολύ ευρύτερα ζητήματα. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημοκρατία» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

«Το ζήτημα του ψηφιακού παρακράτους των κομμάτων, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δολοφονούν χαρακτήρες, είναι ένα ζήτημα ευρύτερο, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία οφείλουν να δώσουν απαντήσεις και εδώ στη Βουλή» ανάφερε από τη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζιος.

«Το κόμμα το οποίο διαθέτει έναν στρατό τεράστιο από τρολ και ψεύτικους λογαριασμούς μέσω της Ομάδας Αλήθειας να κατηγορεί άλλα κόμματα για τρολ στο διαδίκτυο» είπε από τη Βουλή ο Παύλος Πολάκης.

Παρεμβάσεις για να πέσουν οι τόνοι

Μέσα σε αυτό το σκηνικό σύγκρουσης οι γραμματείς του κόμματος ζητούν να πέσουν οι τόνοι.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαλυθεί, πολύ προσπάθησαν με πολλούς τρόπους τώρα είναι από εσωτερική δυστροπία θα έλεγα και δυστροπία στην δυσκολία του να αναγνωρίσουμε μία νέα κατάσταση… είναι ένας πρόεδρος 10 ημερών, αυτό που συμβαίνει, αυτή η επίθεση, είναι ένα αδιανόητο φαινόμενο» ανέφερε ο αν. Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για σοβαρότατη κρίση κάνουν λόγο σε παρέμβαση τους, Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος.

«Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο….»

Παρέμβαση κι από την Κρήτη, με κείμενο που υπογράφουν 117 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα τους Ανδρέας Ξανθός και Γιώργος Σταθάκης. «Με τρόπο αυθαίρετο ο νέος Πρόεδρος και η ομάδα που τον στηρίζει επιχειρούν την απο-αριστεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την οριστική μετεξέλιξη σε ένα «απονευρωμένο» κόμμα του Κέντρου, με μόνη επιδίωξη την ήττα του Μητσοτάκη» σημειώνεται.

«Είναι πρόεδρος 20 μέρες δεν θα του χρεώσουμε και το προπατορικό αμάρτημα» ανέφερε από τη δική του πλευρά ο Παναγιώτης Ρήγας.

Βολές κατά Κασσελάκη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δήλωση της για τις εξελίξεις στην αριστερά με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να σημειώνει: «Σήμερα που πια εξαντλήθηκαν οι δικαιολογίες και τα άλλοθι κι ο βασιλιάς είναι εντελώς γυμνός , δείχνει τις βέρες του και μοιράζει αυτάρεσκα διαδικτυακές διαγραφές υπό τις επευφημίες της αυλής του… Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι έχουν επιλογή»

Οι αντιμαχόμενες πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για την επόμενη σύγκρουση τους, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ε 11- 12 Νοεμβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος