Μ. Βορίδης στο ΕΡΤΝews: Η ΝΔ είναι το ανθεκτικότερο κόμμα με διαρκή παρουσία τα τελευταία 50 έτη – Έχει τη δυνατότητα να εξελίσσεται

H Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι είναι το ανθεκτικότερο κόμμα, υπό την έννοια ότι έχει μια διαρκή παρουσία σε όλη την περίοδο των τελευταίων 50 ετών, γιατί έχει τη δυνατότητα να ακούει, να εξελίσσεται, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στο ΕΡΤΝews και στην εκπομπή ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 6, με αφορμή το εν εξελίξει 15ο Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος

Ο υπουργός Επικρτατείας επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία «κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει ένα πολιτικό κόμμα, δηλαδή να διαμορφώνει ένα πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο ναι μεν είναι συνδεδεμένο και εκφράζει τα ιδεολογικά προτάγματα, τις στρατηγικές επιλογές, τις μεγάλες αξιακές τοποθετήσεις αλλά, ταυτόχρονα, φτιάχνει μια διαλεκτική σχέση ανάμεσα στις ιδέες, την κοινωνική πραγματικότητα, τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Αυτή η σχέση, πραγματικότητα – αξιακό πρόταγμα – ιδεολογία έρχεται και εκφράζεται με ένα πολιτικό πρόγραμμα, μια πολιτική πρόταση, η οποία πάντα κοιτά στο μέλλον».

Τελικώς, «η Νέα Δημοκρατία φαίνεται, εκ των πραγμάτων, ότι αυτό το κάνει πολύ επιτυχημένα», επεσήμανε ο κ. Βορίδης για να προσθέσει αμέσως μετά: «Αυτή είναι η ικανότητα της Νέας Δημοκρατίας, ότι συνθέτει απόψεις, όχι όμως ευκαιριακά, όχι οπορτουνιστικά, όχι για να βγάλουμε το … πολιτικό μεροκάματο, για να βγάλουμε τις επόμενες εκλογές, αλλά για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στις αγωνίες της κοινωνίας».

Επιπλέον σημείωσε: «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει χώρος σοβαρής Δεξιάς που να μην εκφράζεται σήμερα από αυτά τα οποία υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία στο επίπεδο της φορολογικής πολιτικής, στην περιοριστική μεταναστευτική πολιτική, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους ρυθμούς ανάπτυξης, στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και επομένως, στη δημιουργία μιας κοινωνικής συνοχής, στην υπεράσπιση των συνόρων, στην αποτελεσματική ενίσχυση της άμυνας. Αυτό φτιάχνει ένα ολόκληρο πλαίσιο, που δεν αφήνει περιθώρια».

Αναφερόμενος στην επικείμενη ευρωκάλπη, ο κ. Βορίδης παρατήρησε εν πρώτοις ότι «οι ευρωεκλογές είναι διαφορετικές εκλογές από τις βουλευτικές, δεν είναι σωστό να συγκρίνεις βουλευτικές με ευρωεκλογές». Εν κατακλείδι, «το κρίσιμο – και αυτό, πράγματι, αποτελεί πήχη – είναι αν θα δούμε κάποιου είδους πολιτική διαφοροποίηση. Η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθεί να είναι ηγεμονική πολιτικά όπως είναι μέχρι τις τελευταίες εκλογές; Μια ηγεμονία που εκφράζεται κυρίως με τη διαφορά (σ.σ. από τα υπόλοιπα κόμματα)». Συνεπώς, «έχει μεγάλη σημασία ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων», έκλεισε τη σχετική αναφορά ο υπουργός Επικρατείας.

Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις νόμιμες επισυνδέσεις, ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι «εξακολουθεί να ισχύει το πλαίσιο του 2022», επιπλέον «αυτό που κρίθηκε ότι δεν είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα, είναι το θεσμικό πλαίσιο του 2021, το οποίο όμως, ούτως ή άλλως, είχε καταργηθεί».

Και πρόσθεσε: «Το Συμβούλιο της Επικρατείας αναπέμπει στην Αρχή και η Ολομέλεια της Αρχής θα αποφασίσει τι πρέπει να κάνει για τα θέματα που έχει θέσει ο κ. Ανδρουλάκης». Ενώ επανέλαβε την κυβερνητική θέση ότι «από την πρώτη στιγμή είχαμε πει στον κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί, δεν ήθελε να πάει να ενημερωθεί, θέλει να πάει να ενημερωθεί θεσμικά».

Υπογραμμίζοντας, σε άλλο σημείο, τον «απόλυτο σεβασμό» που η κυβέρνηση επιδεικνύει στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, διερωτήθηκε δε: «Πώς ελέγχουμε τη δικαιοσύνη από τη στιγμή που η δικαιοσύνη κρίνει αυτό το οποίο κρίνει και καλά κάνει και το κρίνει;».

Στη διαπίστωση ότι οι υποθέσεις των Τεμπών από τη μία, της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα από την άλλη, έχουν έναν κοινό παρονομαστή που δεν είναι άλλος από τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, ο Μάκης Βορίδης απάντησε λέγοντας πως «δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση στον κόσμο που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα». Χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως προσέθεσε αμέσως μετά, ότι δεν πρέπει να προσπαθούμε να βελτιώνουμε τη δημόσια διοίκηση.

Στην υπόθεση της γυναικοκτονίας ειδικότερα, ανέφερε επίσης ότι από την ενημέρωση που έχει, ο αστυνομικός – φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα αλλά είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη και εργαζόταν.

Για τις εξελίξεις, τέλος, στο κόμμα των «Σπαρτιατών» και εν γένει στο πολιτικό τοπίο, ο υπουργός Επικρατείας είπε πως το εκλογοδικείο έχει μια ποικιλία δυνατοτήτων στο θέμα.

Πηγή: ΕΡΤΝews, AΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος