Μ. Βορίδης: “Καμία σκέψη για την επιτάχυνση του εκλογικού χρόνου (audio)

Κατηγορηματικός ότι δεν υφίσταται ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό δεν έχει καμία πολιτική βάση και δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι το πολιτικό σκεπτικό», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο κ. Βορίδης επισήμανε: «Δεν υπάρχει καμία σκέψη να επιταχυνθεί η εκλογική διαδικασία και δεν έχει καμία πολιτική λογική. Ακούω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για μία περίοδο επαναστατικής γυμναστικής το καλοκαίρι, διότι δήθεν θα ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Αυτό δεν έχει καμία πολιτική βάση και δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι το πολιτικό σκεπτικό. Βγαίνουμε από την πανδημία. Ετοιμαζόμαστε, σύμφωνα με όλες τις διεθνείς εκτιμήσεις, για μία περίοδο οικονομικής ανάκαμψης, όλων των οικονομιών, όχι μόνο της ελληνικής. Κατά τη γνώμη μου, οι χώρες υπηρεσιών -τουριστικών και εστίασης- θα τα πάνε πολύ καλύτερα από άλλες χώρες. Επομένως, εμείς ετοιμαζόμαστε για μία ισχυρή ώθηση ανάκαμψης. Δεν έχω καταλάβει, γιατί την ώρα που η χώρα βγαίνει από όλο αυτό και την ώρα που υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη εκλογική ή πολιτική ηγεμονία της ΝΔ, γιατί να πάμε να κάνουμε εκλογές».

Σχετικά με την κατάσταση στη χώρα όσον αφορά στον κορονοϊό, ο υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε ότι το Πάσχα δεν φαίνεται να έχει σημαντική επίπτωση στην πορεία της πανδημίας και εξέφρασε την άποψη ότι «καθώς προχωρά ο εμβολιασμός και καθώς γίνεται εκτεταμένη χρήση των self test, μάλλον πηγαίνουμε σε κατεύθυνση περιορισμού και ελέγχου της πανδημίας, μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι».

Σχολιάζοντας το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ανέφερε πως: “Είναι ειδεχθής δολοφονία, ασυνήθης για τα εγκληματολογικά δεδομένα της χώρας. Ήδη η πρόβλεψη που υπάρχει είναι επαπειλούμενης καθείρξεως για αυτούς που την τέλεσαν, πρέπει να συλληφθούν”.

Για το ζήτημα της ελληνικής ιθαγένειας δήλωσε ότι: “Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι ότι ένα από τα κριτήρια που πρέπει να αποδεικνύει ο αιτών την πολιτογράφηση αλλοδαπός, είναι την οικονομική και την κοινωνική του ένταξη. Ένδειξή του είναι η συμμόρφωση με τις φορολογικές και ασφαλιστικές και η ύπαρξη σταθερής εργασίας. Δίνει ο νομοθέτης τη δυνατότητα στον υπουργό Εσωτερικών να εξειδικεύσει τα μέτρα. Έθεσα τα μέτρα της εργασίας από τα 7 χρόνια να αποδεικνύει τα 5 και ότι έχει το κατώτατο εισόδημα ενός εργαζόμενου.

Έρχομαι να υλοποιήσω τη νομοθετική πρόβλεψη, βάζοντας το κατώτατο όριο μισθού. Πρέπει να αποδείξει την οικονομική του ένταξη. Πρέπει ο αιτών την άδεια παραμονής, επίσης να αποδεικνύει ότι έχει το κατώτατο εισόδημα. Με λίγα λόγια πρέπει να έχει εξασφαλίσει τους όρους διαβίωσης. Για την ύπαρξη αυτού του συνεκτικού δεσμού, του ατόμου με το κράτος, δεν πρέπει να υπάρχει το κριτήριο της οικονομικής ένταξης;
Όταν εκδίδεις μία άδεια παραμονής είναι μία διοικητική πράξη ελεύθερα ανακλητή, μπορείς να την πάρεις πίσω. Όταν γίνει πολιτογράφηση αυτό δεν αφαιρείται ποτέ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος