M. Βαρβιτσιώτης: Υπάρχει κύμα οργής για τη Λευκορωσία – Ποιες κυρώσεις συζητάμε

«Δεν επιτρέπεται να κατεβάσεις ένα αεροπλάνο που περνάει πάνω από τη χώρα σου για να συλλάβεις κάποιον. Αυτό είναι κάτι το πρωτοφανές», δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην ΕΡΤ αναφορικά με την χθεσινή «κρατική αεροπειρατεία» που σημειώθηκε στη Λευκορωσία.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής «Συνδέσεις» δήλωσε για τις ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης: «Ο Πρωθυπουργός από χθες καταδίκασε την ενέργεια και μάλιστα με αρκετά υψηλούς τόνους. Αρκετά πια με το καθεστώς Λουκασένκο και την κατάσταση η οποία επικρατεί στη Λευκορωσία».

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμασταν σε επικοινωνία, όλο το απόγευμα χθες με τους ομολόγους μας. Υπήρχε ένα κύμα οργής από όλες τις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέναντι σε αυτή την ενέργεια. Αυτή η πρωτοφανής ενέργεια έχει να κάνει με την ασφάλεια των πτήσεων, με κανόνες οι οποίοι έχουν ορισμένα απαραβίαστα».

Αυστηρές οι συνέπειες στη Λευκορωσία

Απαντώντας στην ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε: «Οι πρώτες ιδέες έχουν σχέση με τον ουσιαστικό, αεροπορικό αποκλεισμό της Λευκορωσίας. Να μη μπορούν να πετάνε αεροπλάνα πάνω από τη Λευκορωσία, κάτι που κατέστησαν και οι Λευκορωσικές αρχές ότι είναι αδύνατον, αλλά και να μη δεχόμαστε πια πτήσεις από τη χώρα ή το αντίστροφο».

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος