Μ. Βαρβιτσιώτης από Ισπανία: Eίναι απαραίτητο να υπενθυμίζονται στην Τουρκία οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

«Για εμάς είναι απαραίτητο να υπενθυμίζονται στους Τούρκους συνομιλητές μας οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να τονίζεται η ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου για την επίλυση των διμερών διαφορών και χρειάζεται να υπάρχει σεβασμός των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε ό,τι αφορά την Κύπρο», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά τη συνάντησή του με τον Ισπανό Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά Θέματα Juan González-Barba Pera, στη Σεβίλλη την Παρασκευή.


Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατέστησε σαφές στον κ. Barba ότι «η Ελλάδα είναι μία χώρα η οποία πιστεύει ότι για την επίλυση των διμερών προβλημάτων χρειάζεται να γίνεται επίκληση του Διεθνούς Δικαίου, να υπάρχει σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας και βέβαια να αποφεύγονται οι προκλητικές μονομερείς ενέργειες». Ωστόσο, σημείωσε ότι «κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Τουρκίας» και γι’ αυτό «η Ελλάδα δεν είδε με θετικό τρόπο την προσέγγιση ανάμεσα στην ισπανική και την τουρκική πλευρά την προηγούμενη εβδομάδα».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι με την Ισπανία συμμεριζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον της Ευρώπης σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, την κλιματική αλλαγή και η Διεύρυνση της ΕΕ. Δήλωσε βέβαιος ότι οι δύο χώρες έχουν πολλά να κερδίσουν από μία ειλικρινή, έντιμη και διαρκή σχέση μεταξύ τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και για αυτό το λόγο «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το πλαίσιο των διμερών επαφών ώστε να μην υπάρχουν στο μέλλον περιπτώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να διαταράξουν το καλό πλαίσιο των διμερών σχέσεων».

Νωρίτερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης έγινε εγκάρδια δεκτός από το Δήμαρχο της Σεβίλλης Juan Espadas Cejas.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος