M. Σχοινάς: Ο τουριστικός τομέας θα προωθήσει την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας οικονομίας

«Καθώς αρχίζουμε να βλέπουμε το τέλος αυτής της πανδημίας, είναι καιρός να δράσουμε με αποφασιστικότητα για να εξασφαλίσουμε ότι το οικοσύστημα των ταξιδιών και του τουρισμού είναι έτοιμο για να αντιμετωπίσει την επόμενη ημέρα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στην ομιλία του στην 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής Υπουργών για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, που διεξάγεται σήμερα στην Αθήνα.

Ο Έλληνας επίτροπος επισήμανε πως «το οικοσύστημα του τουρισμού είναι μεταξύ αυτών που επλήγησαν σκληρότερα από την πανδημία» και υπογράμμισε τη σημασία των ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών Covid για να επιστρέψουμε στις ελεύθερες μετακινήσεις. «Αγκαλιάζοντας μια ιδέα που υποστηρίχθηκε για πρώτη φορά από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε σε χρόνο ρεκόρ ένα σταθερό κοινό πλαίσιο για την έκδοση και την επαλήθευση των πιστοποιητικών αυτών», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς. «Είμαστε σε καλό δρόμο ώστε αυτά τα πιστοποιητικά να είναι έτοιμα για να χρησιμοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη από φέτος το καλοκαίρι» και θα βοηθήσουν ώστε «να επιταχυνθεί η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, σε συνδυασμό και με τη βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης και τη σημαντική πρόοδο στις εκστρατείες εμβολιασμού» ενώ «το άνοιγμα και στον υπόλοιπο κόσμο παραμένει επίσης προτεραιότητα».

Αφού απαρίθμησε τα μέτρα που ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποστήριξη του τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού από την αρχή της επιδημίας, ο Έλληνας επίτροπος τόνισε ότι «η υποστήριξη αυτή θα βοηθήσει τον ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα να ανακάμψει γρήγορα και να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία», ενώ επισήμανε ότι «η ανάκαμψη απ’ αυτή την κρίση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εξασφαλίσουμε ότι ο τομέας θα γίνει περισσότερο βιώσιμος, περισσότερο ανθεκτικός και περισσότερο ανταγωνιστικός σε παγκόσμια κλίμακα».

Για τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, «ο τουριστικός τομέας της Ευρώπης βρίσκεται στην καρδιά των ευρωπαϊκών οικοσυστημάτων. Συνδέεται εγγενώς με τις θάλασσες και τους ωκεανούς μας. Ο βιώσιμος θαλάσσιος και παράκτιος τουρισμός είναι ένα κλειδί της λύσης». «Καθώς ετοιμαζόμαστε για μια εποχή περισσότερο ψηφιακή, περισσότερο βιώσιμη και περισσότερο ανθεκτική, αναμένουμε ότι ο τουριστικός τομέας θα προωθήσει την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας οικονομίας», κατέληξε ο κ. Σχοινάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος