Ν. Χαρδαλιάς: 98 νέες ενάρξεις πυρκαγιών – 64 ενεργά μέτωπα

Το τελευταίο 24ωρο είχαμε 98 νέες ενάρξεις πυρκαγιών και 154 πυρκαγιές συνολικά στην επικράτεια ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και επισήμανε ότι όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα στις επικίνδυνες και πρωτόγνωρες, όπως τις χαρακτήρισε, συνθήκες που βιώνουμε. Στη Βόρεια Εύβοια, το πύρινο μέτωπο, βρίσκεται σε εξέλιξη με πορεία προς τον νότο, λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων, ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι το λιμενικό απεγκλώβισε πάνω από 631 άτομα.

Οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας επιχειρούσαν σήμερα σε 154 πυρκαγιές σε όλη την Επικράτεια, ενημέρωσε “με 64 από αυτές να βρίσκονται αυτή τη στιγμή ανοιχτές με σημαντικότερες αυτές που εξελίσσονται σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία -όπου σήμερα αντιμετωπίσαμε νέο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία- καθώς και σε Μεσσηνία, Μάνη, Τολοφώνα Φωκίδας, Φθιώτιδα, Κρήτη και Γρεβενά”

Οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα και στον Μαραθώνα είναι σε εξέλιξη, επισήμανε και ενημέρωσε πως “αντιμετωπίζουμε πύρινα μέτωπα και στις δύο πλευρές της εθνικής οδού κυρίως στο ύψος των διοδίων στις Αφίδνες, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στη Βαρυμπόμπη και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου προς τη λίμνη του Μαραθώνα”

Διαβεβαίωσε ότι όλες οι δυνάμεις που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών βρίσκονται στη μάχη. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι στην Αττική επιχειρούν 720 πυροσβέστες, 490 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 215 οχήματα, ενώ μέχρι να πέσει το φως επιχειρούσαν 10 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη.

Για την πυρκαγιά στα Άνω Λιόσια, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι εξελίσσεται μεταξύ του όρους Αιγάλεω και της Πάρνηθας.

Στη Βόρεια Εύβοια, το πύρινο μέτωπο, βρίσκεται σε εξέλιξη με πορεία προς νότο λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων. Στην περιοχή επιχειρούν  240 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρα και 60 οχήματα. Τόνισε δε ότι το λιμενικό απεγκλώβισε πάνω από 631 άτομα στην Εύβοια

Σε αυτό το πλαίσιο, ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για όσα προσφέρουν σε συνεργασία και με τους εθελοντές, που ρίχτηκαν στη μάχη υπό αντίξοες και συχνά πολύ επικίνδυνες, πρωτόγνωρες συνθήκες.

Εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του εθελοντή πυροσβέστη που έχασε σήμερα τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος